Frans-Guyana werft beste U-14 talent

De voorbereiding op de twee U-14 oefeninterlands in Suriname later deze maand wordt heel serieus genomen door de voetbalbond in ons oosterbuurland Frans-Guyana, de zogeheten Ligue de Futbol de Guyane (LFG). De LFG heeft een trainersstaf samengesteld bestaande uit de heren Henri-Claude Moges en Rico Dufail, die het gehele land doorlopen op zoek naar het beste voetbaltalent onder 14 jaar (U-14).
Diverse selectietrainingen zijn er reeds gehouden en op 23 en 30 januari was de gemeenschap van Sinnamary aan de beurt. Op de website van de LFG schrijven de Fransen dat de selectiewerving gericht is op deelname aan “het U-14 toernooi in Suriname van 17-24 februari”. De selectiewerving wordt in de eerste weken van februari voortgezet op het sportcomplex van Stage Paulet Cletus in Sinnamary met het doel kinderen van het westelijk gedeelte ook de gelegenheid te geven mee te doen, aldus meldt de LFG.
Desgevraagd deelt U-14 teammanager Glenn Linger van Suriname mee, dat het gaat om twee oefeninterlands tegen de Fransen op 19 en 20 februari.
“Jaarlijks vindt deze uitwisseling plaats. Suriname gaat in november of december naar Frans-Guyana en zij bezoeken ons land in februari of maart.” Volgens Linger moet de U-14 selectie van Frans-Guyana donderdag 18 februari in Suriname arriveren. Het gaat om spelers die geboren zijn op/of na 1 januari 2001, legt Linger de leeftijdsgroep van de voetballers uit. “Als je aftrekt kom je dus neer op 15 jaar. Vorig jaar heeft Suriname ook meegedaan met zijn U-15 selectie.” Linger hoopt dat de boodschap die Suriname voor de Fransen gestuurd heeft goed begrepen is.
De technische leiding van de Surinaamse U-14-selectie is in handen van Regilio Vroom. (DRP)

More
articles