Edward Belfort: ‘NDP wilde mij ook in hun gelederen’

Volgens Abop-parlementariër Edward Belfort werd hij evenals Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen van de PL, ook door de NDP benaderd om de paarse partij te ondersteunen. “Ik zei dat ik die stap niet kan nemen, omdat het tegen mijn principe is. Dit is echt kiezersbedrog. De kiezers verwachten dat wanneer ik gekozen ben, ik hun belangen via de partij met wie ik de verkiezing in ga behartig. Dan moet ik niet met hun stem naar een andere partij gaan zoals Chitan en Sapoen, die de NDP in de oppositie ondersteunen”, dit zei de parlementariër hedenmorgen kort voor aanvang van DNA-vergadering tegen de pers.

Belfort zegt er helemaal geen spijt van te hebben dat hij bij de Abop is gebleven. Het volk had dit alles, gelet op de financiële situatie van het land, niet verwacht. In aanloop naar de verkiezingen toe haalde de NDP aan dat Suriname een land als Dubai zou worden en dat de economie er helemaal goed uitzag. Helaas is nu het tegenovergestelde te merken.

Het gaat onder andere om de koers die hoog en niet stabiel is, verschillende ziekenhuizen die voor hun salaris moeten bedelen, nutstarieven die met 60% omhoog zouden gaan, maar nu met 200% en de arbeiders die bij verschillende bedrijven gelet op de economische situatie, met ontslag gaan.

Ook had de Abop-parlementariër zijn mening over de toelating van Chitan en Sapoen in het parlement  ondanks de uitspraak van de rechter. Volgens Belfort  is dit niet goed te praten. “Het parlement geeft hiermee een signaal af dat men geen respect voor de rechtelijke macht hoeft te hebben. Als een zaak van je bij de rechter is en er een uitspraak wordt gedaan, hoef jij je niet aan de uitspraak te houden. Je maakt je helemaal niet druk. Zo stelt het parlement zich op.”

door Ivan Summerville

More
articles