Glenn Gersie nieuwe governor CBvS

Glenn Gersie is 28 jaar directeur geweest bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Als hij nu als de president van de Moederbank de zaak niet kan runnen, kunnen wij de tent sluiten. Dat zei president Desiré Bouterse tijdens een persconferentie, waarbij Gersie voorgesteld werd als nieuwe governor van de CBvS.

Gersie gaf bij zijn statement aan dat hij de regering bedankt voor het vertrouwen dat zij in hem gesteld hebben om de eindverantwoordelijke van de CBvS te worden. Hij gaf verder aan dat de koersontwikkeling zijn grootste zorg is en dat hij samen met zijn team er alles aan zal doen om zo snel als mogelijk stabiel te krijgen. “ We gaan kijken hoe we de koers zo laag mogelijk kunnen krijgen, omdat de ontwikkeling van de koers invloed heeft op de prijsstijl. Gaat de koers omhoog, gaan de prijzen ook omhoog. Het is belangrijk te weten dat met een macro-economisch beleid de welvaart en het welzijn van een ieder gegarandeerd kan zijn.”

Voor wat het team van Gersie betreft, was het zijn vrije keus om dat samen te stellen. Hij bedankte de president voor de ruimte die hij heeft gehad om zijn team samen te stellen dat hem moet ondersteunen bij zijn werkzaamheden. “Ik ben enorm optimistisch en heb een goed gemoed, omdat ik de gelegenheid heb gehad om met professor Anthony Caram te praten. Hij is een top deskundige en heeft zijn sporen internationaal verdiend door onder andere president van twee internationale banken te zijn geweest.” Het ligt in de bedoeling dat Caram per 1 februari de directeur van de CBvS wordt.

Naast Anthony Caram zijn er ook gesprekken gevoerd met Silvano Tjon A Hing. Hij heeft volgens Gersie ook een goede naam, daar hij op verschillende internationale vlakken zijn sporen heeft verdiend. “ Tjon A Hing wordt als een grote aanwinst voor ons gezien.” Gersie gelooft dat hij met dit team een goed beleid kan uitzetten om het vertrouwen van de gemeenschap te winnen. Volgens de president moet het salaris van de nieuwe president van de CBvS nog bekeken worden. Vaststaat dat hij niet zoveel als zijn voorganger Gillmore Hoefdraad zal verdienen, misschien net zoveel als voormalig governor André Telting.

door Ivan Summerville

More
articles