Vijf dood door vuurwapengeweld

Een gepensioneerde politieinspecteur die gisteravond met een vuistvuurwapen eerst zijn vrouw doodschiet en daarna de hand aan zichzelf slaat in Wanica, een Braziliaan die in het achterland door jaloezie gedreven twee landgenoten vermoordt, en een verdachte die vanmorgen op Leidingen sneuvelt door de kogel uit het dienstwapen van een militair die werkt bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD). De vijf doden door kogels vielen binnen amper tien uren. Buurtbewoners te Leidingen werden vanmorgen opgeschrikt door pistoolschoten. Naderhand bleek dat het bloedige einde van een wilde achtervolging die aan de Koemboestraat (Munder) was begonnen.

Daar werden de bewoners omstreeks 03:00 uur opgeschrikt door een harde knal, afkomstig van een brandend voertuig. De eigenaar wist niet hoe het voertuig in brand was gevlogen, maar probeerde alvast te blussen. De PR-afdeling van het Korps Politie Suriname zegt aan De West dat een buurman twee mannen die vermoedelijk betrokken waren bij de brand van de auto, van de plaats zag rennen naar een gereedstaande auto. Hij zette de achtervolging in, en zat ze zodanig op de hielen dat ze te Leidingen besloten te voet verder te gaan. Ze trokken zich terug in een bosschage, maar de CIVD’er zou een van de verdachten tevoorschijn hebben zien komen met een vuurwapen. Hij schoot daarop gericht en verwondde de verdachte. Deze werd per ontboden ambulance afgevoerd, maar overleed kort daarna in het ziekenhuis. Deze man is de tweede verdachte die binnen twee weken dodelijk is geraakt door iemand van de CIVD. De dood van deze man markeert overigens nummer vijf in een reeks bloedige slachtoffers die sinds gisteren zijn gevallen.

Gisteravond vielen er al twee doden aan de Mijnzorgweg (Wanica). Oud-inspecteur Soekradj Goerpersad (68) knalde zijn vrouw Lakradji Narain (50) neer en beëindigde daarna zijn eigen leven met hetzelfde wapen. De politie heeft beide slachtoffers al geïdentificeerd. Hoewel het motief niet is vrijgegeven, weten bronnen dichtbij het koppel dat de twee al geruime tijd op gespannen voet leefden, gescheiden van tafel en bed, doch wonende op hetzelfde adres. Of een nieuw incident gisteravond aanleiding is geweest voor de dubbele moord-zelfmoord omstreeks 20:00 uur, is niet bekend.

De politie van Brokopondo zit midden in het onderzoek naar een moordzaak waarbij een Braziliaanse man zijn ex-vriendin en diens nieuwe vlam heeft gedood. Hij maakte omstreeks 10:30 uur gebruik van een jachtgeweer om de twee, beiden ook Brazilianen, om zeep te helpen. Motief: jaloezie.

More
articles