Ida houdt SNL met hattrick ongeslagen in beker

SNL is nog steeds ongeslagen de SVB/Suribet bekercompetitie. Na drie wedstrijden heeft het team in poule C reeds de 9 belangrijke punten in de wacht gesleept.
Gisteravond was het hoofdklasser Transvaal, dat aan de zegekar werd gebonden. SNL zegevierde met 4-1 na een ruststand van 3-0. Ronald Ida was met een hattrick de grote man bij SNL.
De militaire formatie vond al vroeg het net van de tegenstander. Ida wist de Transvaal-doelman zes minuten na het eerste fluitsignaal te verschalken. Dezelfde speler verdubbelde de score na drie minuten en in de 23 ste minuut liet hij zijn hattrick noteren.
SNL zat gedurende het treffen veel beter op de bal, terwijl het ietwat aan organisatie ontbrak bij Transvaal, dat gisteren zijn eerste nederlaag in de bekercompetitie moest incasseren. Het tegenvallende spel van de groenwitte formatie werd in de tweede helft met een vierde tegendoelpunt afgestraft.
Deze keer was het Fabian Lijkwan die tot scoren kwam. In de 77ste minuut lukte het aan Elvin Slagveer om de eer van Transvaal te redden.
SNL-trainer Donald Lieveld zegt dat hij de ze-ge aan de inzet van zijn jongens te danken heeft. Volgens Lieveld viel de samenhang bij Transvaal op een gegeven moment weg, en hebben zijn spelers goed gebruik gemaakt van deze situatie. De oefenmeester had aan zijn voorhoede de opdracht meegegeven om vanaf het eerste fluitsignaal op de nodige doelpunten te jagen. Dit maakte dat Transvaal onder druk kwam te staan en in spel terugviel. SNL kon hierdoor makkelijk opbouwen en aanvallen uitvoeren.
Toch gaf Transvaal zich na de drie tegendoelpunten niet gewonnen. De formatie probeerde sterk terug te komen, maar stuitte steeds op de verdediging van de tegenstander.
SNL gaat in poule C van de bekercompetitie nu aan de leiding met 9 punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Transvaal met 6 punten uit eveneens 3 duels. 3.Deva Boys 6 uit 3, 4.Inter Vlijt 0 uit 2 en 5.Naw Jawaan 0 uit 2.
De SVB/Suribet bekercompetitie wordt komend weekeind als volgt voortgezet:
Zaterdag 9 januari: Poule Oost: 16:30 uur: Inter Moengo Tapu-Caravan (Brunswijk Stadion). Poule A: 16:30 uur: Amardeep-FTN (SOLO) en Jong Rambaan-Takdier Boys (Boma Star SC). Poule B: 16:30 uur: SVW-Leo Victor (Eddy Blackman Stadion) en poule D: 16:30 uur: ACoconut-Naw Jawaan (Brokopondo). Zondag 10 janauri: Poule Oost: 16:30 uur: Papatam-SV Notch (Albina). Poule C: 16:30 uur: Deva Boys-SNL (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion) en Transvaal-Inter Vlijt (André Kamperveen Stadion).