Personeel EBS in beraad over aankomende directeur

Het personeel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), verenigd in de Ogem Werknemers Organisatie Suriname (Owos), beraadt zich maandag over de voorgenomen benoeming van de parlementariër Rabin Parmessar als directeur bij het staatsbedrijf. Het bondsbestuur heeft de leden geconvoceerd voor een spoed algemene ledenvergadering.

De bond voelt zich gepasseerd, omdat de regering haar niet heeft geconsulteerd bij het aantrekken van een nieuwe directeur. De vakorganisatie heeft liever dat een topper binnen het bedrijf met de leiding wordt belast dan dat iemand van buiten wordt gerekruteerd. Hoewel bondsvoorzitter Steve Geerlings niet twijfelt aan de leiderschapskwaliteiten van Parmessar, is dat wel het geval onder delen van het personeel. President Desiré Bouterse heeft Parmessar onlangs aangewezen als de nieuwe EBS-baas, nadat waarnemend directeur Willy Duiker te midden van een corruptieschandaal met ontslag werd gestuurd.

Bouterse heeft in zijn hoedanigheid van ultieme vertegenwoordiger van de Staat als enige aandeelhouder Parmessar gevraagd om de EBS weer op poten te helpen. Parmessar houdt zich voorlopig op de vlakte. Hij vindt dat de zaak ligt bij de president en wil zich vooralsnog niet hiermee inlaten.

More
articles