Justitia Pietas Fides MMCMXLVII

– In-/uitgezonden. Roomser dan de paus in Rome en prediker van een niet softi maar harder lijn? Wishfull thinking…! De onder contract van het regeringskabinet fungerende Van der San, heeft ongevraagd en zogeheten ‘persoonlijke titel’ de aanval geopend op ministeriele NH-bewindvoerder Dodson. Deze heeft aangegeven een ‘presidentieel besluit’ ter zake een zeer twijfelachtige deal met in Zwitserland residerende Nederlanders, te doen intrekken en obsoleet te maken. Het gaat om de zogenaamde ‘oppervlakte water deal’ die een nieuwe monopolist in het grondstofverkwistend spel deed brengen. Dodson twijfelt ook woordelijk aan de authenticiteit van wat hem als bewijsdocument werd toegezonden. De hele deal blijkt een opgeworpen aftreksel te zijn, van en geïnitieerd door middel van een door Suriname gepamperde ‘honorair consul’ in het buitenland. De oppositie is met gebruik van buitenlandse contacten aan het onderzoeken, wie de begunstigden nou eigenlijk zijn, voorkomend uit een in Zwitserland geregistreerd ‘bedrijf’.

– ‘100 zoveel’. Gemiddeld 135 personen plegen zelfmoord per kalenderjaar. Zo wordt duidelijk uit beschikbare cijfers van de afgelopen vijf jaren. Patrick Pengel, bewindvoerder op Volksgezondheid, openbaarde dit gegeven in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling. Ongeveer 600 opnamen zijn per jaar in een ziekenhuis geregistreerd van voorgekomen suïcidepogingen.

– VHP. Ter gelegenheid van de Kerst 2015 een excerpt uit de boodschap die de VHP naar alle Surinamers toe richt. ‘Geloof, hoop en liefde, zijn het richtsnoer voor vertrouwen. Laat liefde verbinden, hoop leven en geloof kracht geven. Samenleven is: leven met elkaar, leven voor elkaar. Wij zullen daartoe ons onderwijs moeten voeden om ervoor te zorgen dat de jongeren hun kracht leren ontdekken om samen te werken in dit land. Dat geeft zelferkenning en erkenning van elkaars waarde. Door vanuit beginselen te leren omgaan met goed en kwaad, wordt iemands geweten van jongsaf gevormd. Daarin ligt de basis voor persoonlijke overtuiging en standvastigheid…’.

– Verantwoordelijk. Gilmore Hoefdraad in dubbele monetaire functie, heeft in De Nationale Assemblee aangegeven ‘verantwoordelijkheid’ te willen nemen voor wat de gevolgen zijn van een desastreus monetair beleid en devaluatie van de SRD? ‘Na mi…’, in plaats van ‘a no mi’. Ook de valuta speculanten zijn medeverantwoordelijk, wist Hoefdraad aan te geven. Valt echter geen eer te behalen, na wat Suriname weer werd en wordt aangedaan. ABS: ‘Prijzen meer dan 20% gestegen, ten opzichte van het vorig jaar’.

– Damske. Vertrokken uit Tarbes Lourdes Pyrenees Airport in Frankrijk, zou de nieuw geleasete Airbus 340-300 in Amsterdam zijn aangekomen om door Lufthansa te worden aangekleed voor de eerste commerciële vlucht naar en van PBM-Zanderij. Nader bericht mag wel heel snel volgen.https://www.youtube.com/watch?v=GcGmDP93blg https://nl.wikipedia.org/wiki/Aéroport_de_Tarbes-Lourdes-Pyrénées

– Exploitatie. De houtexploitatiemaatschappij Greenheart, met dalende activiteiten en inkomsten, onder meer in Apoera – Corantijgebied gevestigd, wil met het afvloeien van nogal wat personele eenheden, het noodlijdende bedrijf levensvatbaar maken en operationeel houden. Er wordt strijd geleverd.

– Omzet. De gerealiseerde handelsomzet van de detail- en groothandel rond de Kerstdagen en daarvoor, is dit jaar abominabel gebleken. De goederen zijn niet ingekocht of verkocht. Een enorme terugval/-gang te constateren, met betrekking tot wat in het naaste verleden nog enigszins mogelijk was. Minder invoerrechten, minder omzet, minder winst en dus minder belastingafdrachten. De vicieuze cirkel van een economie, welke uit balans is getrokken door een boombasten Overheid die enkel met verspilling bezig was en nog steeds ‘full speed’ is!

– Verhoging. De verwachte verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) en Kinderbijslag, verdween in de diepvrieskist en gaat voorlopig niet richting behoeftige. Is weer prachtig geweest, met de bekender niet-gerealiseerde beloftereeks en politiek overladen misleidingen, gericht op vrijwel alle volksdelen van het land. ‘Hori dem libisma na spotu…, strak’.

– Kiri. Dancefeest Waterfront, waarvoor het Scheepvaartmuseum de nacht van 25 op 26 mei 2013 was afgehuurd, was met ongeveer duizend bezoekers drukbezocht. Rond de viptafels troffen twee rivaliserende groepen criminelen elkaar, die sinds 2012 waren verwikkeld in een bloedige vete waarin slachtoffers uit beide partijen waren gevallen. De ene groep bestond uit intimi van de (zelf op 22 mei 2014 geliquideerde) beroepscrimineel Gwenette Martha, in de andere groep figureerden goede vrienden van Martha’s aartsrivalen Benaouf A. en Houssine A. Surailie I. wordt gerekend tot het aan Martha gelieerde gezelschap. Aan de bar ontstond een ruzie die in de schietpartij ontaardde waarin Laachir, gezien als de financiële man van Benaouf A., aan de zijkant van de dansvloer met verscheidene kogels werd doodgeschoten. De verdachte die op 01 december is gearresteerd voor het doodschieten van de Amsterdamse crimineel Souhail Laachir(26) in mei 2013 op voornoemd dancefeest in het Scheepvaartmuseum, blijkt de 33-jarige Antilliaan Surailie I. De recherche had hem al jaren in beeld als de schutter die Laachir in die nacht met veel kogels zou hebben gedood, maar had hem niet kunnen vinden. Pas nadat hij in Amsterdam was aangehouden op verdenking van het witwassen van misdaadgeld, bleek het om de zo lang gezochte verdachte te gaan. Hij zal medio maart voor het eerst voor de rechter komen op een inleidende zitting. Maar wie vermoorde Pocornie op 02 Maart 2015 aan de Wolframstraat in Paramaribo? https://www.youtube.com/watch?v=2f2frEVGVz8dagbladdewest.com/2015/04/18/moordvideo-pocorni-onthult-meer/ www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/27872
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/04/22/nederlandse-politie-in-suriname-voor-onderzoek-liquidatie-pocornie/

– Schiphol. Luchthaven Schiphol blijft groeien. Sinds 2009 stijgt het aantal reizigers dat het grootste vliegveld van Nederland aandoet, het afgelopen jaar zette deze groei door. In 2015 reisden 58 miljoen mensen via Schiphol. Dat zegt topman Jos Nijhuis in een interview met vakblad Zakenreis. In 2014 had de luchthaven te maken met bijna 55 miljoen mensen. Schiphol brengt de overige cijfers over 2015 pas op 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie naar buiten. Elk jaar komen er een paar miljoen reizigers bij voor de luchthaven. In 2009 stond de teller nog op jaarlijks 43,5 miljoen passagiers. Om deze groei het hoofd te bieden, breidt Schiphol in 2019 uit met een nieuwe pier. De nieuwe a-pier kan ongeveer vijf miljoen personen op jaarbasis verwerken. Daarnaast wordt een nieuwe terminal in gereedheid gebracht. In 2023 moet deze hal in gebruik worden genomen. De capaciteit van de terminal wordt geschat op 14 miljoen mensen. Na Londen, Parijs, Frankfurt en Istanboel heeft Amsterdam de vijfde grootste luchthaven van Europa.

– Bemre – Damske Z.O. Een woning aan de Liendenhof in Amsterdam-Zuidoost is woensdag op last van de burgemeester gesloten. In het pand werd eerder deze maand een hennepkwekerij aangetroffen. De politie trof op 07 december 2015, maar liefst 225 hennepplanten en apparatuur ten behoeve van de hennepkwekerij aan in het huis. Ook werd er weinig legaal stroom afgetapt. De burgemeester heeft daarop besloten, dat er drie maanden lang niemand in de woning mag.

– X-Mas. Gezegende en veilige Kerstdagen aan alle Surinamers en hun vele gasten uit het buitenland toegewenst

More
articles