December 19, 2015


Rob de Clercq produceert zevende JaarMix


December 19, 2015

Het is weer zo ver. De JaarMix van Rob de Clercq is de deur uit. Deze befaamde JaarMix, die sinds 2009 wordt uitgebracht op audio cd en vanaf 2013 ook op video, is een vast begrip geworden onder de muziekliefhebbers. Rob de Clercq bracht op maandag 14 december zijn zevende JaarMix uit, de mix is te verkrijgen bij M3 en From Kay, with Love. Deze JaarMix bevat net als de vorige edities alle top radio- en clubhits van het afgelopen jaar. Hiervoor zijn de populaire hitlijsten, zoals de Top 40, Billboard Hot 100, FunX, Jamaica Top 25 en de overige regionale hitlijsten geraadpleegd om een zo goed mogelijke weergave te geven van de hits van het jaar 2015. In de JaarMix komen onder andere verschillende genres als: R&B, dancehall, house, reggaeton, hiphop, salsa, Afrikaanse muziek, EDM, pop, bachata, zouk, soca, crunk en moombahton, voor. De mix wordt geopend met het populaire nummer ‘Policeman’ van Eva Simons en vervolgt met Major Lazer, die aangemerkt kan worden als de meest productieve internationale producer van het jaar 2015. Verder kunnen de muziekliefhebbers artiesten verwachten als Ricardo Drue, Sean Paul en Machel Montano, die zorgen voor de regionale hits. Behalve de house, Afrikaanse muziek en Nederlandse hiphop, heeft Rob de Clercq ook aandacht geschonken aan de Latin-en Salsa hits van Rolf Sanchez, Isaac Delgado en Zona de Gente en de bachata hits ‘Quiereme’ en ‘With or without you’ van de populaire Johnny Sky. Speciaal voor de R&B liefhebbers is er een mix van 10 minuten met topartiesten als Trey Songz, Chris Brown en Jeremih. Artiesten die bekend staan in Suriname en de afgelopen periode naar hier zijn gehaald voor optredens, zijn ook geselecteerd in de playlist. Dit zijn o.a. Cho, Ronnie Flex, Broederliefde, Firstman, Jayh, Childsplay, Lil Kleine, Rochelle, SBMG, SFB en Gyptian. Hits als ‘Hotline bling’, ‘Work’, ‘Hella hoes’, ‘679’, ‘My way’, en ‘Watch me naenae’ zijn speciaal voor de liefhebbers van urban muziek gemixed in een strakke serie. Topartiesten als Drake, Young Thug, Florida en Fetty Wap hebben ongetwijfeld hun stempel gedrukt op de urban scene gedurende 2015. Deze JaarMix van Rob de Clercq zorgt met al deze invloeden en aangename afwisseling voor een ware attractie. De JaarMix 2015 is uitgebracht in High definition beeld op Blu-ray, dvd en ook op audio cd. Net als de voorgaande edities is dit een product van hoogstaande kwaliteit en internationale allure, zoals men gewend is van Rob de Clercq. Als Club DJ bij ZsaZsaZsu en Touche, maar ook als DJ op huisfeestjes, heeft Rob de Clercq goed inzicht op de reacties van het publiek op nummers die dit jaar zijn uitgebracht. De DJ/producent geeft aan, dat bepaalde nummers wel club kanjers zijn, maar geen radiohits en omgekeerd, terwijl op huisfeestjes het publiek ook weer een andere muziekmix verwacht. In Suriname betekent dit, dat je aan het eind van het jaar meer dan 300 songs in tal van genres hebt, die een hit genoemd kunnen worden. De kunst is dan om daar 120 uit te kiezen en al de genres vloeiend en boeiend in elkaar te laten overlopen. Dit proces duurt ± 2 maanden. Het resultaat is een 2 uur durende JaarMix die wellicht de meest gevarieerde in zijn soort is.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249