Flora verslaat Broki in wijktreffen bij NGVB

Flora is zondag als winnaar uit de strijd gekomen van het eerste wijktreffen tegen Broki. In het competitieduel van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) zegevierde Flora met 4-2, dit na een ruststand van 3-1. Broki stelde in zijn derde competitiewedstrijd veel enthousiasme aan de dag, maar liet tegelijk weinig zien wat naar een zege zou kunnen leiden. Uiteindelijk brachten de ervaring en conditie van Flora de doorslag in deze strijd.
In de zesde minuut schoot Onan Goudmijn, die zijn oude vorm lijkt te hebben hervonden, de latere winnaar naar 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later kwam Broki langszij via Severto Altman. Met dit doelpunt nam het enthousiasme bij Broki ook toe. Echter maakte Florta in de twaalfde minuut een einde hieraan toen Kevin Mosanto na een goed opgezette aanval voor de 2-1 zorgde. In de 28ste minuut verzilverde Goudmijn een strafschop waarmee hij Flora op 3-1 zette, wat tevens de ruststand was. Na de spelhervatting kregen beide ploegen een serie doelrijpe kansen, maar pas in de 61ste minuut zorgde Severio Altman van Broki voor de aansluitingstreffer: 2-3. Uiteindelijk ontnam Flora de tegenstander de hoop op een gelijkspel toen jeugdspeler Terence Pinas in de 90ste minuut de eindscore op 4-2 bepaalde.
Het uit Brazilianen bestaande Vasco Da Gama kreeg in zijn tweede wedstrijd een behoorlijke dreun van Saamaka te verwerken. Het werd 1-6 na een 1-1 rustscorerust.
Vasco Da Gama scoorde als eerst via de speler Delfino in de 7e minuut, maar daarna bepaalde Saa-maka het tempo. In de 18de mi-nuut trok Guno Diekan met de eerste van zijn vier doelpunten de stand naar ge-lijke hoogte: 1-1. In de tweede helft vond Diekan nog drie maal het net, terwijl Tage-jo Paulus twee keer scoorde.
Ook Puwa Nani kreeg een bolwassing (0-7) tegen Slee Juniors. Puwa Nani keek bij de rust al te-gen een 0-3 achterstand aan. De doelpunten van Slee Juniors kwamen van: Etiène Amiemba (4x), Edel Haabo, Densi Amiemba en Daniël Haabo. De enige wapenfei-ten van Puwa Nani waren twee rode kaarten voor Stefanus Pikento en Larry Poeketie.
Vasas won nipt met 4-3 van Ephraim, dit na een 2-3 ach-terstand bij de rust. Voor Vasas scoorden: Faustino Koster (2x). Korster en Elton Aida van Ephraim werden roodgekleurd wegens vech-ten. Roberto Lijmpot en Ste-ven Pinas maakten de overi-ge doelpunten. Romario Toemere, Chesron Koorn-dijk en Olten Biaka vonden het net voor Ephraim.
Programma zondag 20 december:
10:00 uur Puwa Nani-Broki; 12:00 uur Vasas-Princo; 14:00 uur Saamaka-Flora en 16:00 uur Jong Aurora-Vasco Da Gama.

Twee spelers in actie tijdens het treffen tussen Samaaka en Vasco Da Gama. De Brazilia-nen kregen met 6-1 op hun broek bij de NGVB. (Foto: Regillio Derby)