Discuswerpster Mitchella Soesman bezorgt Suriname brons op Consude Games

 

Mitchella Soesman heeft Suriname gisteren een bronzen medaille bezorgd op het onderdeel atletiek van de Consude Games in Asuncion, Paraguay. Op het nummer discuswerpen liet Soesman 35.15 meter noteren.
Soesman behaalde dinsdag de vierde plaats op het onderdeel kogelstoten. De uit het district Coronie afkomstige atlete doet voor de derde keer mee aan de Consude Games. In Coronie komt zij uit voor de Atletiekvereniging Coronie (Atveco). Soesman mocht haar bronzen plak vandaag in ontvangst nemen. Vanwege stroomuitval hebben een aantal wedstrijden geen voortgang gehad. Deze zullen op een nader te bepalen datum plaatsvinden.
Zwemmer Yael Touw Ngie Tjouw won zijn derde medaille op de Spelen. Hij eiste gisteren de zilveren plak op op de 50 meter rugslag en won daarmee voor de tweede keer in drie dagen zilver.
Op de eerste dag pakte Touw Ngie Tjouw goud.
Zwemmer Kenzo Simons eindigde twee keer op de vierde plek.
De schaakselectie kwam gisteren voor het eerst in actie en Kaise O’Neal was meteen de grote held in de 2½-1½ zege op Paraguay. O’Neal, die een rating van 1562 heeft, wist in de derde ronde de veel sterkere Aguero Centurio (rating 1900) op remise te houden na meer dan drie uren spelen. Aanvankelijk was de stelling gelijkopgaand waarbij beide spelers vrije pionnen hadden, maar O’Neal gaf een pion weg waarbij de kansen aanvankelijk verkeken waren. Door zijn vechtlust, doorzetting en geduld maakte zijn tegenstander in tijdnood een blunder door zelf ook een pion weg te geven. Na 2 zetten bood Centurio remise aan. De remise van O’Neal was cruciaal, omdat de twee Surinaamse dames Kaithlyn Tjong Tjin Joe en Catherine Kaslan hun partijen gewonnen hadden en Nehemia Wee wee (1320) op bord 1 verloor van de speler Benitez Galeano met een rating van 1886.
In de eerste ronde tegen Colombia wist alleen Kaslan haar partij in winst om te zetten. Op bord 1, 2 en 3 moesten onze spelers een punt inleveren tegen hun opponenten die allen een hogere rating hebben. Suriname verloor in de tweede ronde tegen Peru helaas op alle borden. Peru heeft een gemiddelde rating van 1917 en daarmee ook de hoogste gemiddelde van alle 9 deelnemende landen.
De Specials (kinderen met een verstandelijke beperking) hadden gisteren op uitnodiging van de Paraguayaanse minister van Onderwijs een educatieve dag, waarbij zij gedurende twee uren zijn beziggehouden met spelletjes. Dit alles was bedoeld om de teambuilding onder de landen te versterken.
Ook mochten de judoka’s hun dinsdag gewonnen medailles vandaag in ontvangst nemen. Zowel Harvey Helstone als Ahmed Kartomo won eerder deze week een bronzen medaille. Overigens raakte Helstone geblesseerd in zijn partij.

More
articles