Slee Junior lijdt eerste verliespartij bij NGVB

 

Sleen Juniors heeft zondag zijn eerste verliespartij geïncasseerd in de eerste klasse competitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). In de dorpsderby van het boven Sipaliwinigebied was Jong Aurora met 2-1 de boosdoener. In het vorig seizoen wonnen beide ploegen elk één maal van elkaar: 3-2 voor Slee juniors en 2-1 voor Jong Aurora. Zondag legden beide ploegen, gesteund door hun supporters, goed spel op de mat. Slee Juniors vond als eerst het net, en wel in de 38ste minuut. Het was Densi Amiemba die zwak verdedigen door Jong Aurora afstrafte en de 1-0 liet noteren. Na de spelhervatting wist Xaviero Bouman in de 61ste minuut Jong Aurora langszij te brengen. Er ontspon zich een felle strijd, waarin Jong Aurora aan het langste eind trok. Qudo Saaki bezorgde de ploeg in de 83ste minuut de tweede treffer en daarmee haar eerste zege van het seizoen. Jong Aurora speelde namelijk in zijn eerste wedstrijd van het seizoen 1-1 gelijk tegen Ephraim, terwijl Slee Juniors met 6-2 langs Princo ging.
In een andere partij ging regerende NGVB-kampioen Vasco Da Gama, bestaande uit Brazilianen, met 1-0 langs Vasas. De enige treffer kwam in de 37ste minuut van Abmael Sousa Silva. Een doelpunt van Vasas werd afgekeurd, omdat het leder daarvoor reeds over de achterlijn was gegaan. Vasas-coach Djodikromo stak zijn misnoegen over het besluit van de arbiter niet onder stoelen of banken.
Flora haalde met 9-1 uit naar Ephraim en dit was opnieuw een grootse zege voor de ploeg, die in haar eerste duel van het seizoen met 13-1 langs Vasas ging. Bij Ephraim werden Leandro Daniel en Miquel Rijssel roodgekleurd.
Saamaka was in de laatste wedstrijd van de dag met 1-0 de betere van Puwa Nani. Achantie Waipoe scoorde in de vierde minuut het enige doelpunt. Het programma voor woensdagavond: 18:00 uur Princo-Puwa Nani en 20:00 uur Broki-Saamaka. Vrijdag 11 december: U-20: 18:00 uur Puwa Nani-Ephraim en 20:00 uur Flora-Vasas.

More
articles