Oppositie Suriname feliciteert oppositie Venezuela

Oppositie Suriname feliciteert oppositie Venezuela

De gezamenlijke Surinaamse oppositie (VHP, NPS, PL, ABOP) heeft per brief de coalitie van oppositiepartijen(MUD) in Venezuela gefeliciteerd met het winnen van de parlementsverkiezingen van zondag. De oppositiepartijen hebben met het bemachtigen van 112 van de 167 zetels, tweederde van het parlement voor zich.

De PSUV van de zittende president Nicolás Maduro is niet verder gekomen dan 55 zetels.

In de brief van de oppositie gericht Jesús Torrealba, secretaris-generaal van de MUD, staat:

,,’Geachte heer Torrealba,

De coalitie van oppositiepartijen in de Republiek Suriname, bestaande uit VHP, NPS, PL en ABOP, brengen hierbij hun oprechte felicitaties uit aan de Venezolaanse Democrati-sche Eenheid Roundtable (MUD) en op alle Venezo-laanse democraten voor een buitengewone verkiezingsuitslag, die de weg opent naar een historische gelegenheid voor verandering in de richting van Venezuela.

Als uw politieke counterpart in Suriname, begrijpen en onderstrepen wijvan de oppositie, uw persoonlijke verklaring vandaag in de nationale nieuwsmedia: ’Venezuela wilde een verandering, en vandaag is die verandering begonnen’.

Deze verkiezing van de nieuwe Venezolaanse Nationale Assemblee markeert een wens om de huidige crisis te overwinnen, evenals voor een wens voor verzoening tussen alle Venezolanen. Het begin van een nationale dialoog om te komen tot overeenstemming voor de vrede en stabiliteit zal daarom noodzakelijk zijn.

Met het nog eens uiten van onze goede wensen voor een mooie toekomst voor de Republiek Venezuela, heer Torrealba, verzoeken wij u hierbij vriendelijk om ook om onze felicitaties over te brengen aan voorzitter HenriqueCapriles en wensen hem veel succes met het realiseren van jullie doelstellingen.

Lang leve Venezuela,

 

Leve Venezuela!’

More
articles