Luiaard Monique Pool absolute ster CNN Heroes award show

Tijdens de opnames van de CNN Heroes: All-Star Tribute award show in New York City, is ‘Snooki’, de luiaard van Monique Pool, de absolute ster gebleken. De show wordt zondag 6 december uitgezonden, maar er is al publiciteit gegeven aan enkele bijzonderden van dit evenement. ‘Terwijl de meeste sterren zich zorgen maken over het hebben van een enkel misplaatst haartje tijdens het lopen op de rode loper, heeft Snooki simpelweg teveel haar om te verzorgen. Dat komt, omdat Snooki een luiaard is en ambassadeur van de LEO Zoological Conservation Center. Snooki heeft in ieder geval de CNN Heroes Tribute-show gestolen’, bericht CNN. Snooki was er om het project van Monique Pool, die een van de Top Tien CNN Heroes is, uit te dragen. Door middel van haar nonprofit organisatie Green Heritage Fund Suriname, heeft Pool honderden luiaards gered, gerehabiliteerd en vrijgegeven. Na het lopen op de rode loper maakte Snooki een grootse entree en werd in de armen van Anderson Cooper op het podium gedragen. Backstage hebben vele beroemdheden voor foto’s met haar geposeerd. Neil Patrick Harris, stelde Pool voor als  de enige ster die deelnam aan de Heroes Award die luiaards onder haar hoede heeft. Victoria Justice, Kelly Ripa en Kathy Griffin kwamen bij elkaar voor een groepsfoto. Sharon Stone zat op de rode loper om Snooki beter te leren kennen. Monique Pool, milieuactivist en oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS), heeft de CNN Hero Award 2015 overigens niet gewonnen. Ze richt zich nu verder op haar plannen voor het opzetten van een rehabilitatiecentrum in Saramacca voor het opvangen van dieren en het verzamelen van donaties daarvoor. “Het mooie is dat we alsnog US$ 100.000 kunnen krijgen, dankzij de match donaties van CNN”, liet Pool eerder weten in een vraaggesprek met De West. Donaties die na de uitzending op 6 december worden gedaan, zullen door CNN verdubbeld worden door een match-donor, tot een maximum match-donor-bedrag van US$ 50.000.cnn heroes monique pool luiaard snooki

Pool geeft aan dat de kans dat ze zou winnen, ook wel erg klein was. “We zijn natuurlijk maar een klein landje, en bovendien hebben veel mensen geen mailadres”, merkte ze op. Wel gaf ze aan het geweldig te vinden hoe Suriname haar heeft gesteund als CNN Hero, en hoe dat nog steeds wordt gedaan, door te zeggen dat Pool  ‘onze hero’ is. De winnaar van de CNN Hero Award 2015 is Maggie Doyne, een vrouw uit New Jersey die zich inzet voor vrouwen en kinderen in Nepal. Met de CNN Hero of the Year verkiezing worden mensen in het zonnetje gezet die zich inzetten voor een betere wereld.

De top 10-kandidaten kregen allemaal US$ 10.000, en de winnaar krijgt nog eens US$ 100.000, om het werk voort te zetten.

More
articles