ZV Mengao zet stap richting futsalfinale

ZV Mengao heeft gisteren een stap gezet richting de finaleserie van de hoofdklasse futsalplay-offs. De ploeg won met 5-3 van FC Internacional, de kampioen van 2013. Het gaat in deze om de herkansing waar ZV Mengao naar toe verwezen werd door Styx. De ploeg verloor als nummer 2 van de algemene ronde in de eerste fase van de play-offs de best-of-three serie met 1-2 van nummer 1 tevens titelverdediger Styx. Als verliezer kreeg ZV Mengao alsnog een kans om zich voor de eindstrijd te plaatsen, maar dan moet de ploeg in de herkansing afrekenen met FC Internacional, dat als nummer 3 de serie tegen nummer 4 Kabel Boyz/Luna Group met 2-1 won. Met de zege van gisteren heeft ZV Mengao alvast een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-three herkansingsserie.
Gisteren werden Waldemir Palneta van ZV Mengao en Vahid Vinisie van FC Internacional met twee doelpunten de topscorers van het duel.
De winnaar van dit duel neemt het in de finale op tegen Styx, dat vorig jaar de titel pakte ten koste van The Lions. The Lions plaatste zich dit jaar niet voor de nacompetitie. De ploeg verloor recentelijk ook een kort geding tegen de zaalvoetbalbond om de club toe te laten tot de play-offs.
In de eerste klasse won FC Internacional 2 wel. Daar werd ZV Zwaluw’96 in de eerste partij van de herkansingsserie met 10-2 geklopt.
Miguel Darson van FC Internacional 2 was goed voor drie doelpunten.
ZV Zwaluw’96 werd als nummer 2 van de algemene ronde in de eerste fase van de play-offs met 2-1 geklopt door nummer 1 Rising Stars. FC Internacional 2 won de serie tegen The Lions II met 2-0. De winnaar van de herkansing speelt in de finale tegen Rising Stars.

More
articles