Nog geen verdachten in beeld in zaak Sharon Cairo

Het is de politie nog niet gelukt om een of meerdere verdachten in beeld te brengen die de 19-jarige Sharon Cairo vermoord hebben. Haar lijk werd op 26 november door buurtbewoners in een kanaal langs de Vredeslustweg 1 aangetroffen. Volgens de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname is men drukdoende met het onderzoek.

Deze week was er wel iemand opgebracht voor verhoor, maar die werd na verhoord te zijn, heengezonden. Volgens bronnen gaat het om een ex-vriend van de overledene, aangezien er veel berichten op Facebook verschenen, werd gedacht dat hij wat met de dood van Sharon Cairo te maken zou hebben.

Een tante van de overledene, Elvira Sandie, vertelt aan De West dat ze zich gisteren gesterkt voelden door de Pater Anton Donicie-padvindersgroep, familie, vrienden klasgenoten, ex-leerlingen van LBGO Latour en het Albert Cameron Instituut, daar die bij de stille loop aanwezig waren. “ Wij als familie stellen het zeer op prijs dat men het initiatief genomen heeft om ons op zo een manier te sterken. Dit laat direct zien dat we niet de enigen zijn die heel veel van haar hebben gehouden en haar zullen missen.”

Betreffende het vernemen van het overlijdensbericht, zegt tante Elvira dat ze een morgenzegen van een ander familielid bijwoonde toen ze om 09:00uur een app kreeg dat haar nichtje er niet meer is. “ Voor mij veranderde het feest direct.” De tante geeft verder aan dat Sharon op 25 november richting stad ging met een andere nicht waarmee ze gewend was te stappen. Sharon moest om 21:00 uur thuis zijn, dus gingen beide nichtjes naar de eindhalte om voor die tijd de bus te pakken. Het nichtje waarmee Sharon was, stapte eerder uit, dus moest Sharon zoals gewoonlijk de weg alleen inlopen. De tante deelt verder mede dat Sharon de weg gewend was, omdat ze daar woonde. Echter kwam ze niet thuis aan, maar ontdekte men later haar levenloos lichaam in het kanaal langs de weg. “ We geven de politie alle ruimte om hun onderzoek voort te zetten. Zodra men zo ver is en het lijk wordt afgestaan aan de nabestaanden, gaan we over tot het begraven van onze lieve Sharon die ons is voorgegaan.”

-door Ivan Summerville-

More
articles