Pool niet gewonnen, maar alsnog kans op US$ 100.000

Monique Pool, milieuactivist en oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS), heeft de CNN Hero Award 2015 niet gewonnen. Dat werd bekend na de opnames op 17 november van de finale, die op 6 december zal worden uitgezonden. Pool was een van de tien finalisten van de CNN Heroes 2015. Nu bekend is dat Pool niet gewonnen heeft, gaat ze zich richten op haar plannen voor het opzetten van een rehabilitatiecentrum voor het opvangen van dieren, en het verzamelen van donaties daarvoor. “Het mooie is dat we alsnog US$ 100.000 kunnen krijgen, dankzij de match donaties van CNN”, laat Pool weten in een vraaggesprek met De West. Donaties die na de uitzending op 6 december worden gedaan, zullen door CNN verdubbeld worden door een match-donor, tot een maximum match-donorbedrag van US$ 50.000.

Pool geeft aan dat de kans dat ze zou winnen, ook wel erg klein was. “We zijn natuurlijk maar een klein landje, en bovendien hebben veel mensen geen mailadres”, merkt ze op. Wel geeft ze aan het geweldig te vinden hoe Suriname haar heeft gesteund als CNN Hero, en hoe dat nog steeds wordt gedaan, door te zeggen dat Pool  ‘onze hero’ is.

De winnaar van de CNN Hero Award 2015 is Maggie Doyne, een vrouw uit New Jersey die zich inzet voor vrouwen en kinderen in Nepal. Met de CNN Hero of the Year verkiezing worden mensen in het zonnetje gezet die zich inzetten voor een betere wereld. De top 10-kandidaten kregen allemaal US$ 10.000, en de winnaar krijgt nog eens US$ 100.000, om het werk voort te zetten. Pool gaf eerder aan het geld goed te kunnen gebruiken voor het rehabilitatiecentrum dat ze in Saramacca wil gaan opzetten. In het professionele centrum wil Pool luiaards, gordeldieren en miereneters opvangen, maar ook een uitkijkpost voor bezoekers creëren, waar bezoekers dieren in hun natuurlijke omgeving kunnen zien. Pool geeft aan dat ze nu bezig zijn met de afronding van de aankoop van het land voor het opvangcentrum. Daarmee zijn ze alweer een stap verder, waarna ze kunnen beginnen met zich te richten op de bouw ervan. Ze verzamelen donaties om begin volgend jaar met de bouw te starten. Pool hoopt vooral op donaties na 6 december, zodat het bedrag ervan wordt verdubbeld door CNN. Als ze dus een bedrag van US$ 50.000 gedoneerd zou kunnen krijgen, zal dit door de match-donor worden aangevuld tot US$ 100.000.

-door Leanne de Munnik-

More
articles