38 politieambtenaren gedecoreerd

foto: Johan de Randamie

In de Congreshal werden gisteren 38 politieambtenaren onderscheiden. Het gaat om agenten die minimaal 25 jaar in dienst zijn en of waren, omdat er ook gepensioneerden waren die gedecoreerd werden. Alle politieambtenaren werden onderscheiden in de rangen van de Ere Orde van de Palm. Vier politieambtenaren werden gedecoreerd tot Grootofficier, vijf tot Commandeur, zeven tot Officier en eenentwintig tot Ridder. De huldiging vond plaats in het kader van 120 jaar Korps Politie Suriname.

Voor wat de huldiging betreft, noemde president Desiré Bouterse het een gedenkwaardig moment, omdat het voor het eerst is dat er in een keer zoveel politieambtenaren gedecoreerd zijn. “ De politie is een organisatie die belast is met de handhaving van de orde, rust en veiligheid. De politie heeft tal van markante momenten gekend, maar ook momenten waarbij het handelen van de politie sympathie niet kon dragen”, sprak de president. De president zei ook tegen de politieambtenaren dat zij tevens bijzondere taken uitoefenen: “Dit neemt met zich mee dat u dagelijks uw leven op het spel zet om dit volk te dienen, maar ook wet en recht te beschermen. ” Gelet op de decoranten zijn er tal van hoge politiefunctionarissen gedecoreerd, maar ook anderen die met pensioen zijn. Zo stonden in de rij van decoranten waarnemend korpschef Agnes Daniëls, Humprey Tjin Liep Shie, Carlo Hunsel, Delano Braam (niet aanwezig) die allen benoemd zijn tot Officier in de Ere Orde van de Palm.

Waarnemend korpschef Agnes Daniëls heeft in het kader van 120 jaar politie in Suriname, voordrachten gehouden om de ambtenaren te decoreren. Voor de waarnemend korpschef is het een machtig moment . “Je doet het werk met geheel je hart en ziel en alles dat gedaan wordt, is opgemerkt door het hoogste gezag in het land, zij heeft het goede werk niet zomaar voorbij laten gaan.” In de maand december wordt de politie award show gehouden.

door Ivan Summerville

More
articles