MinOWC garandeert uitbetaling aan boot- en bushouders

foto: Johan de Randamie

Natasia Bennanon, directeur op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), garandeert dat de gelden aanstaande woensdag op de rekening van de bus-en boothouders gestort zijn.  Ook merkte ze op dat, zoals ze vrijdag al had aangegeven, de bestelbonnen reeds opgemaakt worden om naar de afdeling  Centrale Betaal Dienst  van het ministerie van Financiën te sturen.

“Uiterlijk woensdag kunnen ze hun geld zien op hun rekeningen”, verzekert de directeur. Hedenmorgen heeft de directeur ook contact opgenomen met de financiële afdeling van MinOWC en heeft aan hen ook de garantie gegeven dat de stukken vandaag naar de afdeling Centrale Betaal Dienst worden gestuurd.

De directeur geeft verder te kennen dat de minister van MinOWC, Robert  Peneux en de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, al onderling hebben gesproken over de uitbetaling.  “MinOWC heeft het voorwerk al gedaan”, aldus de directeur.

De voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, Kenneth Themen, zegt dat de bus- en boothouders uiterlijk woensdag over hun gelden moeten beschikken. “Als dat het geval niet is, is zowel boot- als schoolvervoer niet gegarandeerd”, zegt hij verder in een vraaggesprek met De West. “MinOWC heeft drie dagen de tijd om alles voor el kaar te krijgen”, merkt de bondsvoorzitter op. De laatste betaling die reeds uitbetaald is, was tot en met 14 augustus.

-door Melissa Achthoven-

More
articles