Viering 40 jaar Srefidensi begroot op SRD2 miljoen

De viering van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid oftewel Srefidensi is voor het feestjaar tot en met 2016 begroot op ruim SRD2 miljoen. Dat zegt de voorzitter van de Commissie viering 40 jaar Srefidensie, Henk Herrenberg. Hij gaf verder aan dat gelet op de voorstellen van al de betrokkenen die hun bijdrage leveren aan het totaalprogramma, het bedrag op meer dan SRD 3.3 miljoen kwam. Uiteindelijk is er SRD 2 miljoen nodig om al de activiteiten voort te zetten. “ Wij houden rekening met de realiteit. Wij zijn gaan schrappen in de begrotingen, want als men bijvoorbeeld naar een telefoontoestel vraagt, kan dat niet door de beugel.”

Volgens Henk Herrenberg zal de begroting wel goedgekeurd worden door de Raad van Ministers. De activiteiten zullen landelijk uitgevoerd worden. Heel belangrijk is dat jongeren in verband met 40 jaar Srefidensi nauwer betrokken worden bij de activiteiten. Zo zijn er onder andere goede afspraken gemaakt met de bewindsman van Onderwijs, Robert Peneux en de minister van Sport- en Jeugdzaken, Faizel Abdoelgafoer. Er zal gewerkt worden met lesbrieven. Er is ook gevraagd aan de onderwijsgevenden om meer aandacht aan het thema Srefidensi te gaan besteden, omdat veel jongeren niet beseffen wat de staatkundige onafhankelijkheid inhoudt. Met betrekking tot het programma van de jongeren zal er ook gewerkt worden met de studenten van de Anton de Kon Universiteit, omdat er seminairs georganiseerd zullen worden. De focus ligt echt op het educatieve. “ We gaan echt met ons allen meer inhoud moeten geven aan die 40 jaar. Dit moment is voor ons goed om achteruit te kijken, maar ook om vooruit te kijken, omdat het leven bij 40 begint”, zegt Herrenberg.

Voor wat het programma van 25 november aanstaande betreft, ziet het er als volgt uit: 06:0uur 21 inuutschoten, 07:00uur-16:00uur: culturele activiteiten (De Lions Club krijgt de gelegenheid om fundraisingsactiviteiten te organiseren in Palmentuin, 10:30 uur overhandiging gift en boekwerk aan het staatshoofd, 11:00uur start buitengewone vergadering DNA op het Onafhankelijkheidsplein, 15:00uur-16:00 uur parade politie en Nationaal Leger, 16:00uur vlaggenparade en defilé,19:00 uur receptie in het Presidentieel Paleis voor genodigden en vanaf 20: 30 uur vuurwerk. Behalve op 25 november aanstaande zullen er nog andere activiteiten gehouden worden. Het gaat onder andere om het onderscheiden van bloeddonoren op maandag 16 november aanstaande en vrijdag 20 november een taptu show in het André Kamperveenstadion gevolgd door de Srefidensi Marathon op zaterdag 21 november aanstaande.

More
articles