Vriendschap Suriname – Argentinië aan de basis oppakken

foto: Johan de Randamie

De band tussen bevriende naties morgen niet blijven steken op het niveau van politieke leiders en in de sfeer van diplomatie, maar moet helemaal aan de basis worden opgepakt. Cultuurdirecteur Stanley Sidoel denkt dat ook Suriname en Argentinië hun bilaterale relatie moeten uitbreiden naar andere geledingen in de maatschappij. Sidoel sprak vanmorgen bij de opening van de fotoexpo ‘Argentijnse Landschappen’ in het Suriname Handicraft Design Institute in de Palmentuin. De expo staat in het teken van de viering van 40 jaar Surinaamse onafhankelijkheid. Sidoel vindt dat Surinamers best meer mogen weten van Argentinië, Argentinië is meer dan als het land van de Tango dans, lekkere wijnen en voetbalwonder Leonel Messi.

De Argentijnse ambassadeur en gastvrouw Alicia Beatriz de Hoz, betreurt het dat weinig Surinamers de schoonheid van haar land van dichtbij hebben gezien. Ze noemt het echter begrijpelijk, aangezien het zeker drie vluchten duurt eer iemand uit Paramaribo in Buenos-Aires kan aankomen. Ze belooft alle inspanningen te plegen in de hoop dat reizen tussen Suriname en Argentinië  in de toekomst eenvoudiger zal worden.

Suriname en Argentinië onderhouden sinds juni 1977 diplomatieke betrekkingen, maar Argentinië laat zich pas sinds dit jaar door een ambassadeur in Suriname vertegenwoordigen. De bilaterale samenwerking spitst zich hoofdzakelijk toe op de landbouw.

De expo is een initiatief van de Argentijnse ambassade in Paramaribo en wordt mede georganiseerd door het Directoraat Cultuur. De gevarieerde landschappen op doek zijn te bewonderen van 12 tot en met 15 november steeds van 10:00 – 15:00 uur. Op zondag is de expo open van 10:00 tot 18:00 uur.

More
articles