St. Bernadetteschool gedeeltelijk nog zonder elektriciteit

De St. Bernadetteschool zit vanaf de hevige rukwind van 21 juli nog steeds zonder stroom. Dat zegt het schoolhoofd, Erwien Martodikromo. Voor wat de boven afdeling van het schoolgebouw betreft, zijn het zes lokalen en de gang die zonder stroom zitten. Ook zitten de drie kleuterlokalen die op de elektriciteitskast van de bovenverdieping zijn aangesloten zonder stroom. Naast de eerder genoemde lokalen, zit ook het kantoor gedeeltelijk zonder stroom. Als gevolg hiervan kan er ook niet gekopieerd worden op school. Martodikromo zegt dat het om een financiële kwestie gaat. Het lag in de bedoeling dat de overheid de stroomaansluiting voor haar rekening zou nemen. Echter is er nog geen schot in de zaak, omdat de aannemer nog niet heeft ontvangen.

Het gedeeltelijk ontbreken van elektriciteit zorgt voor veel ongerief. “In geval het onweer is, zijn de klassen donker en wanneer het heet is, krijgen de leerlingen het warm en verliezen ze de concentratie om de lessen te volgen. De andere klassen van de school zijn van plafondventilators voorzien.”

Het hoofd van de school zegt verder dat er naast het wachten op de overheid ook naar andere mogelijkheden gekeken wordt om de zaak op te lossen. Zo werd nadat de rukwind had plaatsgevonden, de dakconstructie met tussenkomst van donoren hersteld. Dit geldt ook voor het plafond, de ramen en de schoolborden. De school bekijkt nu de optie om RKBO in te laten komen met de financiën, maar gaat ook zelf op zoek naar donoren. Martodikromo is op de hoogte van de financiële situatie van de bedrijven  en noemt het een zware klus. Er is ruim SRD20.000 nodig om deze situatie tot het verleden te laten behoren. Het hopen is dat MinOWC inspringt.

door  Ivan Summerville

More
articles