Schorsing zorgde voor cultuuromslag Binhood

Rood-groenen gaan voor top-3 SVB Hoofdklasse
Een schorsing opgelegd aan vijf spelers heeft aan de ba-sis gelegen van de plotselin-ge ommekeer bij het team van Robinhood. De legenda-rische SVB topsectieclub, bekend om de  rood-groene kleuren, degradeerde vorig seizoen naar de lagere SVB eerste klasse, maar promo-veerde het jaar daarop terug naar de hoogste divisie van het Surinaamse voetbal.
Speculatieve tongen beweerden dat het nieuwe clubma-nagement onder leiding van voorzitter Ramon Abrahams behoorlijk wat financiën er-tegenaan gegooid zou heb-ben om Binhood weer in de hoofdklasse te krijgen. Maar volgens clubwoordvoerder en oud-Robinhoodtopper Henk “Stappie” Staphorst is een disciplinaire straf opge-legd aan vijf spelers, de be-langrijkste reden waarom het schip een andere koers is gaan varen. “Een schor-sing van vijf spelers heeft ge-zorgd voor die cultuuromslag. Toen die mannen aan de kantlijn moesten zitten kijken hoe Robinhood verloor kwamen zij tot het be-sef dat het hun schuld was. Het enige was ze nog konden doen was het weer goedmaken en toen ze weer mochten spelen hebben ze ervoor gezorgd dat de promotie is gekomen”, geeft de clubwoordvoerder het verloop van zaken weer.
Staphorst behoort tot de voormalige toppers en vrienden van Robinhood die gevraagd zijn te helpen de roemrijkste club van Suriname weer in de hoofdklasse te krijgen en het ook weer te helpen transformeren naar het Ro-binhood van weleer. Dat schijnt nu wel aardig te luk-ken. Binhood heeft sinds aanvang van de bekercompetitie – de warming-up voor het nieuwe competitiezoen in de SVB hoofdklasse – geen enkele wedstrijd verloren.
“Waar we nu naar toe wer-ken is om in de top drie te eindigen”, zegt Staphorst.
Hij ziet het als een zware op-gave voor het pas gepromo-veerde Binhood, maar zegt hij: “Als je geen doel stelt dan haal je het ook niet. En we doen alles om het te ha-len. Die jongens willen. Je hebt het gezien. Ze hebben in die eerste helft van de wedstrijd tegen PVV alles gegeven en we hebben ge-zien waartoe ze in staat zijn. Hopelijk kunnen ze dat ook tegen sterkere teams.” Bin-hood heeft volgens de clubwoordvoerder tot nu toe geen schriftelijke overeen-komsten (spelerscontracten) getekend met spelers. Er worden wel die minimale voorzieningen getroffen die moeten voorkomen dat spe-lers worden weggekocht, stelt de clubwoordvoerder. Als de winnende trend zich zo blijft voortzetten, ook tijdens de reguliere bonds-competitie, ziet Staphorst Robinhood hoog eindigen op de ranglijst. (DRP)

More
articles