SVB kondigt ontbinden selecties aan

 
Tijdens een kennismakingsbezoek aan minister Faizel Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken heeft de voorzitter van de Surinaamse Voet-bal Bond (SVB), John Krishnadath, laten doorschemeren dat de financiele situatie waarin de bond verkeert haar noodzaakt tot het ontbinden van selectie. “Ook zullen de verschillende selecties, vanwege de krappe financiële middelen van de SVB, worden ontbonden en niet ingeschreven worden voor meetmomenten in de regio”, meldt Sport- en Jeugdzaken zelf de punt van zorg van de SVB.
Krisnadath gaf aan dat de bond in een financieel zwakke positie verkeert mede door het uitblijven van steun van overheidswege en daar-om projecten uitvoert om fondsen te verwerven. Om deze reden werd ook aan Abdoelgafoer gevraagd  om te pleiten voor afschaffing van de vermakelijkheidsbelasting op de kaartenverkoop bij sportevenementen. Volgens de SVB houden sportorganisaties na overdracht van deze gelden haast geen middelen over voor het uitvoeren van an-dere projecten.
De minister liet weten dat zijn mi-nisterie nu een faciliterende rol wil vervullen voor sportaanbieders. Bij deze zou de samenwerking tussen het ministerie en de SVB dus in één beleid moeten uitmonden. In dat kader wil de minister afstappen van het verouderd subsidiebeleid en subsidie slechts toekennen na duidelijk advies van de moederorganisatie. Hierdoor krijgen  sport-aanbieders de ruimte om projec-ten of programma’s, die in lijn zijn met het algemeen beleid voor een bepaalde tak van sport, naar beho-ren uit te voeren. Hiernaast stelde de bewindsman voor dat er een lange termijn planning wordt ge-maakt over de richting die het Su-rinaamse voetbal op moet gaan, zodat de gelden, voor zover die no-dig zijn voor de uitvoering, gealloceerd kunnen worden op de be-groting van het ministerie. Sport- en Jeugdzaken is namelijk zeer ge-interesseerd in de plannen voor jeugdvoetbal (jongens en meisjes) en ziet graag dat er veel aandacht daaraan besteed wordt.
Krishnadath vroeg ook dat de mi-nister ervoor pleit dat de dubbele nationaliteit zo gauw mogelijk wordt geïmplementeerd. De SVB-voorzitter benadrukte dat niet al-leen de voetbalsport hier profijt aan zal hebben maar de sport in totaliteit. Abdoelgafoer kon zich vinden in deze zienswijze en be-loofde met de betreffende actoren hierover te praten.
Verder deed Krisnadath een voorstel om de nieuwe gym van de bond, die in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion is gehuisvest, voor langere termijn af te huren om nationale selecties te accommoderen. Deze sporters kunnen dan aan de slag onder begeleiding van het medisch team van de SVB.

More
articles