Staatsolie ook voetbalkampioen CTSS

Nadat woensdag beslag werd gelegd op de volleybaltitel, is Staatsolie giste-ren ook voetbalkampioen geworden binnen het Centraal Toernooi van Spor-ten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus).
De olieboorden walsten in de finale met maar liefst 8-1 over de SLM, die ook in de volleybalfinale de tegenstander was. De goals bij de winnende ploeg kwamen van Eduard Steward, Jermain Carbin (2x), Sergio Karijo, Re-gillio Macnack, Andwele van Zichem (2x) en Aubrey Landolf. Kevin Cairo red-de de eer voor de SLM.
De eindstrijd was al vroeg beslist. Staats-olie had al gauw door dat doelman Car-lo Blokland van de SLM een zwakke in-druk maakte en sloeg daar goed munt uit. Bij de rust was de voorsprong al 5-1.
Na de rust nam Franklin Wijngaarde plaats onder lat. Dat mocht echter niet baten want Staatsolie bleef ook in de tweede helft oppermachtig. Wel had de latere kampioen wat meer moeite om te scoren, aangezien Wijngaarde een aantal goede reddingen had.
Na het eindsignaal was het feest compleet bij Staatsolie, omdat met dit re-sultaat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) in het algemeen klassement van de eerste plaats was verdreven.
De SWM toonde karakter tegen de Centrale Bank in de strijd om de twee-de plaats. Het was een partij vol spanning. De SWM kwam terug van een 0-2 achterstand om vervolgens met 3-2 te winnen. Voor SWM scoorden Christo-pher Hall (2x) en Raydell Schurman. Harold Blokland en Furgill Pinas vonden het net voor de Centale Bank, die geheel tegen de verwachtingen in als eerste op voorsprong kwam. Blokland schoot de moederbank vanaf de 11m-stip naar 1-0, nadat de arbiter de ploeg na een handsbal in het strafschopgebied een penalty had toegekend. In de tweede helft nam de CBvS zelfs een 2-0 voorsprong. Het was Furgill Pinas die een vrije trap prachtig in de kruising schoot.
De SWM liet het hoofd niet hangen en bleef beuken op het doel van de tegenstander. Nadat Hall van afstand de ach-terstand had verkleind (1-2), kregen de waterleveranciers meer vleugels. De CBvS voelde de hete adem van de SWM en besloot Blokland op doel te plaatsen. De opzet mislukte, want Hall sloeg weer toe. Deze keer was het vanaf de penaltystip: 2-2. Het bleef niet hierbij want Schurman kopte SWM met nog weinig tijd te gaan naar 3-2.
De EBS eindigt dit seizoen op de vijfde plek door Telesur met 2-0 te verslaan dankzij doelpunten van Marcelino White en Steven Soesman. De stroomleveran-ciers hadden een licht veldoverwicht, maar konden hun kansen in slechts één doelpunt uitdrukken.
White omzeilde het buitenspelval en zette de kampioen van het vorig jaar op voorsprong. Telesur deed verwoede pogingen om de stand gelijk te trekken. De ploeg kreeg enkele kansen daartoe, maar miste koelbloedigheid in de af-ronding. EBS kon pas laat in de wedstrijd opnieuw toe-slaan. Het was Soesman die de telecomprovider de gena-deklap toebracht.
Fernandes Group wist op de laatste voetbaldag alsnog een wedstrijd te winnen.
Slachtoffer was het SZF, dat in een zeer rommelige partij zonder voetbalwinst bleef in deze CTSS Plus editie door doel-punten van Orpheo Bronden-stein en Guillermo Wijngaarde.