Waarnemend korpschef Daniel stoort zich niet aan anonieme personen

(foto: Ivan Summerville).

Vandaag is het de eerste officiële dag in de waarneming van korpschef Agnes Daniel. Door de plotselinge ontheffing van directeur Inez Huijzen-Sedney als directeur van Justitie en Politie , heeft minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) een beroep op voormalig korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gedaan om vanaf vandaag waar te nemen in deze functie. Tjin Liep Shie is aangetrokken om het Directoraat Operationele Diensten op te zetten en leiding aan te geven. Hij zal voor een korte periode waarnemen als directeur JusPol, terwijl Agnes Daniel vanaf vandaag waarneemt als korpschef.

Met betrekking tot de geruchten uit verschillende hoeken van het KPS doen alsof ze niet de geschikte persoon is om waar te nemen, zegt Daniel dat ze niet op anonieme zaken reageert. “Voor zo ver er mensen zijn die vinden dat ze informatie of kennis hebben van iets welke mij regardeert en ongezond zou zijn voor mijn functioneren, zou ik de eerste zijn die deze mensen oproept om met concrete feiten naar het bevoegd gezag toe te stappen, zodat die kunnen ingrijpen. Tot dat moment blijf ik mijn werk op een verantwoorde manier uitvoeren.”

Volgens de korpschef rekent ze op de volle ondersteuning van alle leden van de politieorganisatie voor een goede samenwerking en is ervan overtuigd dat wanneer de handen in elkaar geslagen worden, het korps grotere hoogtes zal bereiken. “ Het betekent heel veel voor mij om in deze positie te zitten denken aan alles dat samen met waarnemend directeur Humprey Tjin Lip Shie gedaan is voor de politieorganisatie. Nu heb ik echt de verantwoordelijkheid van de organisatie en het beheer van KPS. Dat geeft een ander dementie aan de verantwoordelijkheid en ik ben er helemaal op voorbereid.

Voor wat de eerdere samenwerking met Humprey Tjin Liep Shie betreft, was die altijd goed te noemen. Er is feitelijk sprake van eenzelfde visie om zaken naar behoren uit te voeren. Vermeldenswaard is, dat er verschillen zullen zijn bij de aanpak, maar het nog steeds gaat om het continueren van het beleid waar er eerder aan gewerkt is. Het waarnemend korpschef benadrukt dat niets kapot geslagen zal worden, maar dat er duurzame politie resultaten neergezet zullen worden.

door Ivan Summerville

More
articles