Stichting Toerisme Suriname slaat vleugels uit naar Duitsland

De Stichting Toerisme Suriname (STS) heeft in haar voorgenomen marketingstrategie besloten om Suriname op een effectieve manier te gaan promoten op de Duitse markt. STS promoot Suriname onder andere door het organiseren van Familiarisation –trips (Fam-trips) voor de toerisme industrie. Fam-trips zijn meestal gratis of zeer voordelige reizen voor reisagenten, aangeboden door een touroperator of luchtvaartmaatschappij met als doel hun diensten te verbreiden en een bestemming extra aandacht te geven. In dit kader bevindt zich een Duitse delegatie van reisagenten in Suriname. Ze willen zo poolshoogte nemen over mogelijkheden in Suriname. Bij terugkeer naar Duitsland is het de bedoeling dat Suriname meer dan voorheen zal worden gepresenteerd aan Duitse toeristen. In elk geval hopen ze over meer informatie te beschikken zodat potentiele toeristen beter geïnteresseerd kunnen worden om een vakantie naar Suriname te boeken. Ze waren vandaag ook aanwezig in het Courtyard by Marriott waar een  training werd verzorgd voor de toerismesector, onder leiding van Arbeitsgemeinschaft Lateinamerika (ArgeLA). De Fam-trip is een follow-up van de Internationale Tourismus- Börse Berlin, een toonaangevende vakbeurs voor reisorganisaties in Duitsland. Enkele deelnemende Duitse bedrijven hebben vertegenwoordigers (reisagenten ) afgevaardigd vanuit Duitsland om verschillende reisbestemmingen te promoten.

Faridy Lila, waarnemend directeur van STS, heeft in een vraaggesprek met De West aangegeven, dat Suriname lid is van de ArgeLA een voordeel hiervan is dat Suriname op die manier meer bekendheid kan krijgen in Duitsland en Oostenrijk. Eind vorig jaar was de eerste activiteit met ArgeLA, waarbij Suriname zich als land heeft kunnen promoten.

De Duitse delegatie is Suriname op uitnodiging van STS en de Toerisme Private Sector. “Aan de trip van de Duitse reisagenten heeft de Toerisme Private Sector heel veel bijgedragen,” zegt Lila. ”Maar  toerisme is een prioriteitssector en deze Fam-trip zal ertoe bijdragen dat Suriname een nieuw marktsegment zal hebben. ” Lila zegt voorts dat het bekend is,  dat Nederland  onze grote toeleverancier van toeristen is, maar ze vindt ook dat Suriname niet maar van één markt afhankelijk kan zijn.

Vandaar dat STS op zoek is gegaan naar andere marktsegmenten, zoals de Duitse markt. Maar alvorens Suriname te promoten op de Duitse markt, dient men eerst te weten wat de toerist wil, zodat ingespeeld kan worden op de behoeften van de toerist. De trainingsessie die vandaag gehouden wordt zal ook zorgen voor meer bekendheid over de wensen van de toerist.

door Melissa  Achthoven

More
articles