Riebel en Linval spelen finale Dolfijn Open

De Curaçaoenaar Mark Rie-bel en de Fransman Marc An-tione de Linval spelen van-avond de grote finale van het De Dolfijn Open 2015 in-ternationaal tennistoernooi. De finalisten hebben tijdens de halve finales van de vier-de editie van het tenniseve-nement getoond dat zij de meeste aanspraak maken op de eindstrijd.
Het goed opgekomen pu-bliek zag vrijdag de Surinaam-se debutant Jamie Roep het onderspit delven tegen een beter spelende Riebel.
Roep, die een avond eerder nog sterk terugkwam van een verloren set tegen Kevin Gardner uit Antigua, had geen antwoord op het spel van zijn opponent uit Cura-çao. Riebel won dan ook overtuigend in straight sets met 6-1, 6-1. Riebel profi-leerde zich vooral door een sterke service en harde topspin.
De tweede wedstrijd van de avond was één van hoog tempo. De Fransman Mark  Antoine Linval stond voor de derde keer in de halve fina-les van dit toernooi en zijn tegenstander uit Barbados, Andrew Thornton, maakte zijn debuut. De eerste set was aan het begin gelijkopgaand maar Linval toonde zich technisch de betere speler en scoorde vooral via zijn prachtige backhand.
De eerste set trok hij dan ook naar zich toe met een 6-3 score. Ook in set twee was hetzelfde spelbeeld te zien en opvallend genoeg was de score nu ook 6-3.
Linval staat voor de tweede keer op rij in de finales en waar hij het vorig jaar ge-noegen moest nemen met de tweede plek heeft hij dit jaar de kans om met de hoofdprijs huiswaarts te keren.
Het programma voor van-avond is als volgt: 18:00 uur demo-wedstrijd tussen Jur-gen Lieuw Kie Son, Derk de Vries, Henkie van Dijk en Ke-vin Gardner; 19:00 uur wedstrijd om de derde plaats tussen Jamie Roep en An-drew Thornton uit Barbados en om 20:30 uur finale Rie-bel vs De Linval.

More
articles