Vlotte start vierde Dolfijn Internationaal Tennis Open

door Ivan Summerville

De Dolfijn heeft gisteravond op zijn eigen tennisbanen een vlotte start gemaakt met het vierde De Dolfijn Open Internationaal tennistoernooi. Bij deze editie nemen naast de Surinaamse tennissers ook spelers uit An-tigua, Barbados, Curaçao en Frans-Guyana deel. In totaal gaat het om 6 spelers van Suri-name en vier van het buitenland. Het lag in de bedoeling dat er nog twee buitenlanders naar Surianme afreisden, maar vanwege afzonderlijke gevallen is dat niet gelukt.
De voorzitter van de De Dolfijn tenniscommissie, Manodj Hindori is er trots op dat het tennisgebeuren in Suriname door middel van deze soort krachtmetingen naar een ho-ger niveau getild wordt. De voorbereideingen voor dit evenement zijn sinds de maand maart begonnen, aangezien de uitnodigingen heel vroeg de deur uit moesten. Uitein-delijk was het gisteravond zover dat de tennissers het tegen elkaar konden opnemen.
De winnaar gaat naar huis met de hoofd-prijs van US$4000,=, terwijl de semi-kam-pioen US$2000,= ontvangt.
De spits werd afgebeten door twee tennissers van de grootste tennisvereniging van Suriname, Oase, namelijk Jamie Roep en Soetjipto Verkuyl. Roep won de eerste set middels een 6-2 stand en even leek het in de tweede set erop alsof Verkuyl plannen had Roep het leven zuur te maken, maar tegen het eind van de wedstrijd was ook set twee met dezelfde score geëindigd. Roep gaat dus door naar de kwartfinales waar zijn tegenstander de An-tiguaan Kevin Gardner is.
Simultaan stonden Derk de Vries en Jürgen Lieuw Kie Song tegenover el-kaar op baan 1.
De Vries toonde vanaf de start aan dat hij zaken snel wilde afmaken en trok de eerste set dan ook zonder veel problemen naar zich toe via een 6-1 score. In de tweede set bood Jurgen ietwat meer tegestand maar kon toch niet verhinderen dat de Vries uiteindelijk met 6-2 aan het langste eind trok. Derk zal in zijn volgende partij de moeilijke taak hebben door één van de finalisten van het vorig jaar te treffen, Marc Antoine Linvall uit Frans-Guyana.
De avond werd afgesloten met de eerste in-ternationale partij, die ging tussen Andrew Thornton (Barbados) en de Surinamer Hen-kie van Dijk. Van Dijk ging zeer agressief van start en wist aan het begin een 2-0 voorsprong te nemen. Thornton vocht zich terug en nam daarna een en 3-2 voorsprong om set 1 uiteindelijk met 6-3 af te sluiten.
De tweede set bracht hetzelfde spelbeeld, waar Van Dijk opnieuw een voorsprong nam.
Uiteindelijk werd het wederom 6-3 in het voordeel van de Barbadiaan, die de zege helemaal niet ca-deau heeft gekregen. Door deze zege plaatste Thornton zich als eerste voor de halve fi-nales die vrijdag van start gaan. Zijn tegenstander komt uit de strijd tussen De Vries en Linvall.
Het toernooi wordt vanavond vanaf 18:00 uur met drie partijen voortgezet namelijk Gautam Chablani (Suriname)-Mark Riebel (Curaçao), Marc Antoine Linvall (Frans-Guya-na)-Derk de Vries (Suriname) en Kevin Gard-ner (Antigua)-Jamie Roep (Suriname).

More
articles