Inter aast op revanche op Nishan in Presidents Cup

 

De ploeg van Inter Moengo Tapu is op gebrand om de Presidents Cup weer op haar naam te schrijven. Bij de vo-rige editie werd dit team onttroond door Leo Victor.
Inter Moengo Tapu neemt het morgen op tegen Nishan’42 uit Meerzorg, Commewijne. Het wordt een rematch voor de ploeg uit Moengo aange-zien het Nishan’42 wat die Inter eerder dit jaar verras-send met 1-0 versloeg in de bekerfinale.
Inter is er daarom op gebrand de trofee, die traditioneel door het staatshoofd wordt uitgereikt, op te eisen.
Assistent coach Hesron Je-roe zegt dat de ploeg in feite te laat is begonnen met de voorbereidingen naar het duel van morgen toe.
Desondanks zal het team er alles aan doen om de titel in de wacht te slepen.
Voor wat het spelersarsenaal van IMT betreft waren er een paar geblesseerde spe-lers die weer in spelritme moesten komen. Vast staat dat het team wel over zijn sterke spelers kan beschik-ken. De voorbereidingen naar het nieuwe seizoen toe lopen volgens Jeroe goed.
De landskampioen heeft in de transferperiode slechts twee spelers aangetrokken namelijk Eduards van SV Notch en Romeo Kastiel van OSV Moengo. Deze spelers hebben een goede indruk gemaakt tijdens de afgelo-pen trainingen, maar zijn nog niet verzekerd van een basisplaats.
Jeroe zegt dat men wel een ander technisch spel van IMT mag verwachten omdat het team goed voor de dag wil komen tegen Nishan’42. Inter speelde afgelopen woensdag een oefenpartij tegen Deva Boys. Dit treffen eindigde 3-3. Jeroe erkent dat er toch nog wat hapert aan het spelsysteem, maar benadrukt dat de titel van de Presidents Cup in elk geval in de wacht gesleept zal worden.
De Presidents’ Cup markeert meteen ook de start van het nieuwe voetbalseizoen.

 

door Ivan Summerville

More
articles