Ruim 60 junioren strijden om badmintontitels

Wanneer de Surinaamse Bad-minton Bond in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 oktober aanstaande een aanvang maakt met het eer-ste deel van de Nationale Ju-niorenkampioenschappen zullen ruim 60 jeugdigen be-ginnen aan de strijd om de titels in de verschillende leef-tijdsklassen. Er zal gespeeld worden in de U-13 en U-17.
Aan deze kampioenschappen zullen alle bij de Surinaam-se Badminton Bond aange-sloten verenigingen deelnemen, te weten Kong Ngie Tong Sang (KNTS), Badmin-ton Club Lelydorp (BCL), So-ciaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU), Golden Ea-gles, Clear Shot, Tang Na Fesi (TNF) en Perfect Flying Fea-thers (PFF) van de partij zijn.
De ruim 60 deelnemers zul-len participeren aan de verschillende onderdelen, te weten: jongensenkel, meisjesenkel, jongensdubbel, meisjesdubbel en gemengd-dubbel.
Een aantal jeugdspelers heeft in augustus dit jaar internationale ervaring kunnen op-doen door deelname aan de Carebaco Games te Santo Domingo, Dominicaanse Re-publiek. Deze succesvolle uitzending leverde 5 gou-den, 3 zilveren en 2 bronzen medailles op. De vraag is of deze spelers in staat zullen zijn wederom hun stempel te drukken of als de “thuisblijvers” zullen bewijzen extra hard te hebben getraind. Het beloven dan ook zeer spannende wedstrijden te worden. De lokatie is de Chi-nese Sporthal. De loting is te vinden op www. tournament-software.com.

More
articles