President laat Bond Milieubeheer in het ongewisse

De Bond Milieubeheer is het wachten op behandeling van hun protocol zat. De bond onder leiding van Hugo Blanker, zal dit kenbaar maken door volgend week vrijdag naar het Kabinet van de President gaan. Daarbij zal men onder de aandacht brengen dat de bond nog steeds op de behandeling van hun wensen en grieven, opgenomen in een protocol wacht.

De bondsvoorzitter zei vandaag tijdens een bijeenkomst met de leden op het terrein van Milieubeheer, dat er vanaf de indiening van brieven in de maand augustus nog steeds geen reactie gekomen is vanuit het Kabinet van de President. Dit maakt dat de bond de strijd aan gaat om diverse zaken die al jaren, spelen onder de aandacht van het staatshoofd te brengen. Tijdens de bijeenkomst van heden werden er volgens Blanker ook stakingbrekers ingezet. De bondsvoorzitter verduidelijkt dat in geval de leiding van Milieubeheer de zaak probeert te intimideren en of stakingbrekers inzet, het strijdplan aangepast zal worden. Het enige dat de bond wil, is de behandeling van de ruim 13 van de 17 protocolpunten die nog behandeld moeten worden.

Volgens Hugo Blanker is de bond teleurgesteld in het ministerie van Openbare Werken (OW). Voor wat deze fase van het actiemodel betreft, is de nieuwe bewindsman, Edwin Wolff, nog niet in beeld gebracht om zaken aan te pakken. De bond is ook teleurgesteld in de vorige minister van OW, Rabin Parmessar omdat zaken zijn blijven liggen. “ Wat de nieuwe minister had moeten doen, is onze zaken direct aanpakken zodat er geen sprake meer hoefde te zijn van acties van de Bond Milieubeheer”, besluit Blanker.

door  Ivan Summerville

More
articles