Feyenoord en Curaçao finalisten SPSB Internationaal U-15 toernooi

Feyenoord en Curaçao finalisten SPSB Internationaal U-15 toernooi
door Ivan Summerville

De ploegen van Feyenoord Rotterdam en de selectie van de Curaçao Soccer Academy (CSA) staan vanavond tegenover elkaar in de finale van de eerste editie van het Surinaamse Post Spaar Bank Internationaal U-15 Voetbaltoer-nooi. De eindstrijd wordt gespeeld in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion, dit na-dat de U-15 selectie van Suriname en een selectie van Surinaamse voetbal-lers samengesteld door Tony’s Football School Suriname (TFS) het tegen elkaar hebben opgenomen om de derde plaats van dit toernooi. De wedstrijd om de vijfde plaats gaat tussen Bonaire en Frans-Guyana. Het gaat om de nummers 1 van beide poules die het tegen elkaar op nemen in de finale. De nummers 2 van de poules spelen om de der-de plaats, terwijl de nummers 3 elkaar om de vijfde plaats treffen.
Feyenoord, dat op de eerste speeldag maandag met 5-0 had gewonnen van Frans-Guyana, nam het gisteren op te-gen de Surinaamse U-15 selectie. Na een 1-0 ruststand voor de gasten werd het een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft leken de gasten uit Rotterdam de bete-re te zijn, gelet op hun positiespel waar-mee Suriname veel moeite had. Hun in-zet werd ook beloond met een doel-punt van Marlon Azerkamp. In de tweede helft was Suriname zich ervan bewust dat ze uit een ander vaatje moest tappen. De ploeg kreeg loon naar werken toen Transvaal-speler Jamiro Hecbert, de gelijkmaker liet noteren.
Feyenoord-hoofdcoach Jeffery Oost zegt dat zijn jongens erop gebrand zijn om het toernooi te winnen. Volgens Oost was zijn ploeg, gelet op de eerste helft, de betere. Het ging echter wat mis in de tweede fase, waarin het team veel balverlies leed. De coach wees er-op dat zijn ploeg een dag eerder met 5-0 van Frans-Guyana had gewonnen.
“De jongens dachten dat hetzelfde zou gebeuren tegen de selectie van Surina-me. Echter was het een ander team dus moesten ze hierop gewezen worden”, aldus Oost. Hij meent dat de Suri-naamse spelers op het technisch vlak goed zijn. Indien zij hun techniek aan het teamwerk kunnen koppelen kunnen de Surinaamse jeugdigen volgens Oost veel meer bereiken op voetbalgebied.
Het internationaal toernooi wordt ge-organiseerd door de stichting Soccer Dream Suriname (SDS SR) samen met haar Nederlandse counterpart Soccer Development Suriname (SDS NL). Het doel van dit project is om een basis te leggen voor de eerste professionele voetbalacademie in Suriname. Het doel van de academie, welke volgens planning in 2016 van start moet gaan, is het bieden een voetbalopleiding aan 80 kinderen, gekoppeld aan huisvesting en scholing.

More
articles