Oude vete eindigt in dodelijke steekpartij

Maikel van Dams (26) is donderdagavond aan de Knikkerstraat (omgeving Toekomstweg / achter Brandweer kazerne) doodgestoken door een andere man met wie hij al geruime tijd op gespannen voet stond. De PR-afdeling van het Korps Politie Suriname zei vanmiddag in een reactie op vragen van De West, dat de verdachte nog niet is ingerekend. Politieonderzoekers hebben de messetrekker geïdentificeerd als Dimitry M. (24).

Buurtjongens vertellen aan de krant dat de twee een oude vete hadden, maar dat de ruzie gisteren opnieuw is opgelaaid. Volgens een ooggetuige was Maikel in de kapperszaak annex tattooshop aan de Knikkerstraat waar hij werkt, toen de woordenwisseling die ochtend weer begon. Dimitry dreigde hem toen al te zullen neersteken, maar ze werden uit elkaar gehaald. Een man zou een mes bij hem hebben afgepakt. Maikel zou terug aan het werk zijn, toen Dimitry opnieuw in de buurt van de barbershop werd gesignaleerd en dreigende taal uitte. Opnieuw zou hij zijn ontwapend en weggestuurd. Hij zou echter in de buurt zijn blijven hangen en bij een nabije winkel een nieuw mes hebben aangeschaft. Getuigen geloven dat hij met dit mes de aanval opende op het latere slachtoffer, dat vermoedelijk dacht dat het ergste al voorbij was. Maikel werd in de borstreek geraakt en overleed ter plekken. Naar verluidt, zouden de messen die eerder bij de verdachte zijn afgepakt, aan de politie zijn overgedragen.

Buurtbewoners waren enorm aangeslagen door de dood van de kapper die is neergestoken op een paar honderd meter van zijn woning.

Naar verluidt was de politie gealarmeerd over de escalerende ruzie, maar de agenten zouden zijn gereden naar een andere locatie in de omgeving waarover buurtbewoners vaak naar de politie bellen wegens overlast, ruzie en vechtpartijen. Voordat de agenten waren teruggekeerd naar het juiste adres, was het kwaad al geschied.

Volgens een andere ooggetuige was de politie al op de hoogte gesteld over de woordenwisseling, maar kwam pas ruim een kwartier later toen het conflict al was uitgemond in een steekpartij.

De politie heeft het lijk op last van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten heeft de zaak in verder onderzoek.

More
articles