Miriam Simone dropt 4e single ‘Mount Zion’

Niet vaak lees je over een artiest die twee muziekstijlen aanhangt, zonder zichzelf helemaal in een hokje te plaatsen. Er zijn crossover artiesten die een combinatie maken van verschillende stijlen, er zijn rappers die af en toe iets proberen te zingen, maar vaak is overduidelijk dat ze popartiest, R&B zanger of rapper zijn. Bij de inmiddels 35-jarige Miriam Simone is dat moeilijk te zeggen. De afgelopen jaren heeft zij de Surinaamse muziekscène mogen verrijken met zowel reggaenummers als echte soulpokus. Ze scoorde hits met ‘Yo broko mi ati’, ‘Mi psa den watra dis keba’, ‘Dem a chat’ en ‘His kingdom arise’. Een dame waar je bewust of onbewust toch benieuwd bent naar wat haar volgende verrassing zal zijn. Wel, ze is terug! Binnenkort verschijnt de 4e single ‘Mount Zion’,de titeltrack van haar gelijknamige album ‘Mount Zion’.

Op haar nieuwe single neemt Miriam Simone ons mee naar een plek waar alles goed is en goed voelt in je hart, Mount Zion. Dit is een plek van rust, vrede en licht. Alles is in balans. Het easy reggaeritme en het kalmerende stemgeluid van Miriam Simone bootsen deze heilige plek bijna na. De instrumenten op het nummer zijn allen live ingespeeld door Surinaamse muzikanten en het productiewerk ligt in de handen van het duo Ras Decko D. Douglas & Marro M. Nijhove. De laatste twee zijn producers van het Surinaamse Dredda Records Label. De videoclip voor het nummer is in Suriname opgenomen met beelden in onder andere de Palmentuin. Benieuwd naar de videoclip? Houd YouTube en je favoriete tv-stations de komende tijd dan goed in de gaten.

De single wordt samen met haar gelijknamige album ‘Mount Zion’ op 22 september wereldwijd uitgebracht via alle digitale winkels en platformen. Natuurlijk is het album ook via ITunes en lokaal in Suriname verkrijgbaar. We kunnen een reggae album met Soul, R&B en Roots Rock reggae invloeden verwachten. Net als bij de single is door hetzelfde producers duo van Dredda Records de toon gezet op dit Engelstalig album. De enige samenwerkende artiest is Lutan Fyah. Miriam Simone is ready!

In Suriname is de officiële release-party van haar album ‘Mount Zion’ op 2 oktober a.s. in Tori Oso. Miriam Simone zal het album live ten gehore brengen. Wees er dus bij tijdens dit unieke optreden. Check je favoriete radio- en tv-stations nu en de komende tijd. We gaan naar ‘Mount Zion’!

De in Amsterdam geboren en getogen Miriam Simone Menso, is al sinds kleinsaf een zangeres in wording. Vanaf haar twaalfde zong ze in verschillende kerkkoren en beschouwde muziek als een belangrijk deel van haar zijn. Met een mix van reggae en soul maakt ze muziek die dicht bij de mensen ligt. Ze zingt over de dingen van het leven, waarbij liefde, emotie en de realiteit de basis zijn. Voor het volk en voor de Almachtige Schepper.

Haar Surinaamse successen heeft ze als een warme brasa ontvangen en ze ervaart het als een zegen en extra stimulans om haar pad te blijven volgen. Ze heeft intussen al vele optredens op haar naam staan waaronder Carifesta samen met Naks Makeda, de SRS-jaarafsluiting en de Sranan Taki Streetparty. Maar Miriam Simone heeft ook haar presentatie- en organisatietalent laten zien tijdens andere muzikale evenementen, zoals Youth Voice 2013 en het Surinam One Love Festival. Een veelzijdige en talentvolle muzikale Sranan uma.

More
articles