DNA-voorzitter wil 100% inzet nieuwe parlementariërs

(Foto: Johan de Randamie)

Vandaag zijn vier nieuwe parlementariërs  van de Nationale Democratische Partij (NDP), toegelaten tot De Nationale Assemblée (DNA). Het zijn Keshopersad Gangaram Panday, Ruchsana Ilahibaks, Wendell Asadang en Hans Sandjong. Kort nadat de leden beëdigd waren en hun geloofsbrieven goedgekeurd werden, gaf de DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons een duidelijke boodschap aan de nieuwe parlementariërs. “U komt midden in het werk en we rekenen op uw maximale inzet voor het parlementair werk.”

De voorzitter zei verder dat het geen gemakkelijke baan is en dat ze per dag zeker acht tot twaalf uur bezig zullen zijn met het werk. In het verlengde hiervan werd aan de aanwezige familieleden voorgehouden dat ze hun familielid die nu deel uitmaakt van het parlement, niet al te vaak zullen zien en dat ze de ruimte moeten krijgen om het werk voor het volk uit te kunnen voeren.

De fractieleider van de NDP, André Misiekaba, zei tijdens de felicitatie ronde, dat het goed is dat het parlement weer op volle sterkte is. Het is tevens een bijzondere aangelegenheid voor de parlementariërs om deel uit te maken van het hoogste orgaan. Ook de fractieleider van DOE, kwam aan het woord tijdens de felicitatieronde. Volgens parlementariër Breeveld, moeten de nieuwe parlementariërs op een waardige manier het werk naar behoren doen. De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, die namens zijn fractie sprak, zei dat Suriname voor een grote uitdaging staat en dat het gehele parlement in goed overleg het werk voor het land moet doen.

More
articles