1000 leerlingen van Brokopondo krijgen MDG-schoolpakket

Het schooltassenproject van de MDG-jeugdambassadeur, Walter Bouterse en Beryl Manhoef, werd gisteren in het district Brokopondo voortgezet waarbij 1000 leerlingen van de verschillende dorpen van het district een schoolpakket in ontvangst mochten nemen. De organisatie had ervoor gezorgd dat de kinderen die niet aanwezig waren, in hun eigen gebied een schoolpakket konden krijgen.

Naast de MDG-jeugdambassadeur, hebben ook lokale ondernemingen zoals IAMGOLD, Grassalco, een bijdrage aan dit project geleverd. Volgens Sergio Akiemboto de directeur van Grassalco geeft de onderneming op die manier wat terug aan het district waar ze gevestigd is. “We willen iets terug geven aan de gemeenschap door bij de basis te beginnen. We ondersteunen dit project, want het is een stimulans voor de leerlingen om hun best te doen, zodat ze aan het eind van het schooljaar overgaan.

Ook de Surinaamse Postspaarbank was aanwezig tijdens de uitreiking van de schoolpakketten. De bank heeft samen met vertegenwoordigers van het district de 10 best geslaagden van het district geselecteerd en hun een spaarboekje met SRD100,- overhandigd. Grassalco heeft ook SRD 25,- bijgedragen. Volgens Akiemboto is het voor de leerlingen belangrijk dat ze leren sparen tijdens hun studie. Men spaart in de districten door geld apart te houden, maar Grassalco wil een bijdrage leveren aan het spaarboekje, omdat de SPSB voornemens is een filiaal in Brokopondo op te zetten.

De districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas zei tijdens het officiële gedeelte, dat het schoolpakkettenproject van de MDG een goed initiatief is om in de toekomst genoeg vroedvrouwen en andere krachten in het district te hebben. De heer Sloote, directeur van Volkscontacten die president Desiré Bouterse vertegenwoordigde, zei dat een dergelijk project vroeger niet bestond en dat dit een stimulans voor de leerlingen moet zijn om hun best op school te doen. Volgens de MDG-jeugdambassadeur Beryl Manhoef heeft men ondanks de situatie in het land, toch gemeend dit project uit te moeten voeren. Het project zorgt er volgens haar voor dat leerplichtige jongeren onderwijs kunnen genieten.

door Ivan Summerville

More
articles