BiZa-minister Noersalim gaat voor verbetering CBB

De service van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kan beter”, zegt minister Noersalim, vandaar dat er een werkgroep is ingesteld om deze belangrijke dienstverlening efficiënter en klantvriendelijker te maken voor de Surinaamse burger. Hiermee voegt hij de daad bij het woord, daar hij bij zijn aantreden als BiZa-minister benadrukte dat hij de kwaliteit van de dienstverlening op zijn ministerie wilde verhogen.

Het CBB is de eerste op rij. Minister Noersalim hecht zeer veel waarde aan de service van CBB, omdat geheel Suriname afnemer is van de aangeboden diensten. Iedere burger heeft immers de plicht tot registratie van gebeurtenissen die onder ander te maken hebben met burgerlijke identiteit, zoals geboorte, verhuizing, huwelijk en overlijden.

De werkgroep moet zich concentreren op de verdere verbetering van de klantvriendelijkheid en servicegerichtheid bij de CBB-loketten. Het concept van Good Governance, waarbij Integriteit, Dienstbaarheid, Efficiëntie en Effectiviteit de bouwstenen vormen, wordt als leidraad genomen, alsook de wens van de regering om het overheidsapparaat te rationaliseren.

Prioriteit wordt alvast gegeven aan de verhoging van de klantvriendelijkheid en de uitbreiding van de service bij de CBB-loketten. Waarden, normen en opvattingen die haaks staan tegenover klantvriendelijkheid, worden veranderd. ‘Zonder klantgerichte medewerkers immers, geen klantgerichte overheid’, zijn de woorden van minister Noersalim. Het gebruik van modern werkmateriaal dat de service sneller aan de man brengt, is ook een van de aandachtsgebieden van de werkgroep.

More
articles