ASRA verheugd met samenwerking GOL

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL Linhas Aéreas Inteligentes, kortweg GOL, heeft besloten dat de Surinaamse reisagenten volgens de normale procedure rechtstreeks tickets van GOL mogen uitgeven voor vluchten tussen Paramaribo en Belém do Pará. ‘De Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) is GOL erkentelijk en kijkt uit naar een goede samenwerking met ze, in het belang van beide partijen’, maakt ASRA vandaag bekend in een communiqué. Reisbureau Transamerica Viagens laat in een vraaggesprek met De West weten dat deze nieuwe vliegroute van GOL zeker een concurrentie is voor SLM, aangezien de prijzen een stuk lager zijn. Wel zegt het reisbureau dat het nog te bezien valt of er nu veel meer tickets van GOL worden verkocht, want als reactie op de concurrentie heeft SLM de tarieven ook naar beneden aangepast. Het reisbureau merkt wel dat er veel belangstelling is voor de vluchten. Er worden meer vluchten dan voorheen naar Brazilië geboekt.

Toen GOL in juni aangaf te gaan starten met vluchten naar Paramaribo, besloot de ASRA zich te zullen verzetten tegen deze luchtvaartmaatschappij. De ASRA liet weten dat GOL de wettelijke verplichting had om Surinaamse agenten in te schakelen voor de ticketverkoop. Ze hoopte dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, GOL hierop zou wijzen.

Vliegen met GOL tussen Paramaribo en Belém is mogelijk sinds 27 augustus en een enkele reis kost ruim US$ 100. Er wordt gevlogen met Boeing 737 toestellen. De vluchten vertrekken op dinsdag en zaterdag in de middag en de reisduur is ongeveer een uur en drie kwartier. Alle Surinaamse reisagenten mogen de tickets van GOL nu uitgeven.

Ook maken deze vluchten het mogelijk voor KLM-passagiers om met één ticket via Paramaribo door te vliegen naar Brazilië en andersom. Daarnaast is het mogelijk om vanuit Belém door te vliegen naar andere bestemmingen van GOL.

ASRA is zeer tevreden met deze beslissing van GOL, en ze laat weten dat ze ernaar zal blijven streven te voorkomen dat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hun wil opleggen aan haar leden en het Surinaams reizend publiek.

More
articles