‘Facebook werkt aan virtualreality-app’

Facebook werkt aan een virtualreality-app waarmee gebruikers tijdens het bekijken van video overal heen kunnen kijken. De video’s zijn dan opgenomen met speciale 360-graden-camera’s. Volgens The Wall Street Journal kunnen gebruikers hun smartphone bewegen om rond te kijken in een video. Onder andere YouTube ondersteunt dergelijke video’s al. Door de opkomst van goedkope kartonnen virtualrealitybrillen worden dergelijke video-ervaringen steeds belangrijker. De gebruiker stopt de smartphone in de kartonnen bril, speelt de video af en kan elke kant op kijken. Onder andere scholieren gaan op deze manier al op digitale excursie. De app zou beschikbaar komen voor Android- en iOS-apparaten, die beide met kartonnen virtualrealitybrillen werken. Facebook wil niet op de geruchten reageren.

Digitale bioscoop

Facebook ziet virtual reality als de volgende grote technologische ontwikkeling. Het bedrijf kocht vorig jaar Oculus, de maker van de populaire virtualrealitybril Rift, voor een bedrag van 2 miljard dollar.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg meldde toen dat hij Facebook-gebruikers ook in de virtuele wereld samen wil brengen. Zo zou je in de virtuele wereld samen in een digitale bioscoop naar dezelfde film kunnen kijken, terwijl iedereen in zijn eigen woonkamer zit.

More
articles