September 12, 2015


Con Raso en Sander van Attekum te gast in Suriname


September 12, 2015

Raso heeft meer dan 20 jaar ervaring in de muziekindustrie op het gebied van fysieke en digitale verspreiding. Sinds 10 jaar richt hij zich op muziekverkopen via internet. Als CEO van Tuned Global heeft hij wereldwijd al honderden artiesten en bedrijven verder geholpen in de industrie. Tuned Global is actief in Australië, Singapore, Thailand en de Filippijnen en binnenkort wellicht Suriname. Van Attekum is een ervaren internetondernemer uit Nederland. Hij heeft meerdere succesvolle internetondernemingen opgericht en helpt studenten bij het opzetten van hun eigen onderneming. Een expert op het gebied van online marketing; iemand die perfect inspeelt op niche markten en al een aantal jaar betrokken is bij de Surinaamse muziekwereld. SAV en Sranan Entertainment hebben deze uitnodiging verstuurd om op korte termijn een officieel verdienmodel voor de Surinaamse artiest op te zetten. Samen met de expertise van Raso en Van Attekum verwachten zij een platform op te kunnen zetten waarmee alle Surinamers op een eerlijke manier kunnen genieten van Surinaamse muziek. De Surinaamse artiesten worden ondersteund en krijgen zo een mogelijkheid om geld te verdienen met hun muziek. De organisaties spreken de hoop uit om door middel van gesprekken met de overheid en het Surinaamse bedrijfsleven, concrete afspraken te kunnen maken die op korte termijn bevorderlijk zullen zijn voor de Surinaamse muziekindustrie. Al deze stappen moeten tot gevolg hebben dat er meer orde komt in de Surinaamse muziekindustrie; waar zowel de artiest als de luisteraar voordeel van heeft. Zo zal het helpen om ieders belangen te beschermen, zorgt het voor een meer transparante business en meer openheid van zaken. Het opzetten van dit platform is een eerste stap naar een duidelijk model voor de Surinaamse muziekindustrie.