S&J zet eerste 500 vakantiejobbers aan werk

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken , afdeling Jeugdcentra, heeft van de 1300 geregistreerden al 500 vakantiejobbers aan het werk gezet. Tot nu toe lopen de werkzaamheden vlot en hebben zich geen calamiteiten voorgedaan. “Zowel de veldcontroleurs als de coördinatoren op de verschillende werkplekken die wekelijks hun rapportage overdragen, hebben dit aangegeven”, zegt Vernon Kersout, public relation medewerker in een vraaggesprek met De West.

Ook in het rijstdistrict Nickerie zijn jongeren in aanmerking gekomen voor een vakantiejob in het Streekziekenhuis en in sociale instellingen voor onderhoudswerkzaamheden. In Paramaribo zijn jongeren bij de Suralco, het Academische Ziekenhuis Paramaribo, Telesur, partners ministeries, sociale instellingen en kindertehuizen, te werk gesteld. Op de ministeries en in de sociale instellingen zijn de werkzaamheden gevarieerd, bij de Suralco worden er technische werkzaamheden verricht. In de bejaardentehuizen worden de vakantiejobbers volgens Kersout ingezet om tijdens de SOS-uren activiteiten te ontplooien met de bejaarden.

Iedere vakantiejobber werkt tien dagen en ontvangt daarvoor SRD 300. De laatste werkdag is op 25 september.
Kersout benadrukt dat tijdens de teach-in met de vakantiejobbers, hun medegedeeld is dat ze niet direct over hun gelden zullen beschikken nadat zij hun vakantiejob beëindigd hebben. De betaling zal wel zo gauw als mogelijk plaatsvinden, aangezien de leiding van het Jeugdcentra zich er ook van bewust is dat de school op 1 oktober van start gaat. De jongeren willen hun schoolspullen graag in orde hebben voor de school begint.

door Melissa Achthoven

More
articles