Harde aanpak NH-minister in lijn met zienswijze DOE

De harde aanpak van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zit helemaal op één lijn met de partij voor Democratische Ontwikkelingen en Eenheid (DOE), die hem voor deze post heeft voorgedragen. Dat zegt DOE-voorzitter Carl Breeveld in een gesprek met De West in een reactie op de strenge maatregelen die Dodson binnen enkele weken heeft doorgevoerd. De eerste indrukken van de minister die nog geen maand aanzit, laten niets aan het toeval over. Dodson is een man van korte metten. Hij heeft in korte tijd al meer functionarissen ontheven dan op de vingers van een hand is na te tellen, en heeft onderzoeken gelast zowel op segmenten van zijn departement als bij de Energie Bedrijven Suriname N.V. (EBS). Hij trok de tarieven voor water en stroom met meer dan 200% omhoog, en voegde een solidariteitsheffing toe aan de brandstofprijs, bovenop de belastingen en government take. Hij sommeerde enkele dagen terug alle goudpontons (skalians) op het stuwmeer om hun activiteiten te staken. De eigenaren zijn opgeroepen voor een gesprek volgende week op het ministerie.

Volgens Breeveld is het belangrijk dat het werk gedaan wordt op een correcte manier, transparant en met het hart op de juiste plaats. De partij van Breeveld en Dodson heeft gedurende de vorige regeerperiode tot vervelens toe opgeroepen te kappen met corruptie en het land te besturen op een manier die voortuitgang en ontwikkeling kan brengen voor het volk.

Behalve het aanpakken van valseriken in zijn beleid, is Dodson ook bezig te plannen. Hij streeft bijvoorbeeld naar een sterke verbetering van de drinkwatervoorziening in geheel Suriname en een continue voorziening van elektriciteit. Dodson bracht in dat kader onlangs een bezoek aan de EBS.

Hij streeft ook naar verbetering van het management op zijn kabinet door een meer technocratische aanpak.

More
articles