Hi-Jet dropt flyers boven het binnenland

Helikopterbedrijf Hi-Jet heeft het afgelopen weekeinde flyers uitgeworpen boven verschillende delen van het binnenland. De flyer roept in het Nederlands, Surinaams, Engels en Portugees op om te helpen zoeken naar de helikoper, die op 23 mei van dit jaar verdween. Aan boord van het toestel waren piloot Donavan ‘Don’ van Embricqs en technicus Ryatno ‘Noy’ Kertodikromo.  Op de flyer is ook te lezen dat de vinder van de heli of de gouden tip wordt beloond met een bedrag van 35.000 Amerikaanse dollars.  Ook zijn er meer dan 200.000 sms’jes verzonden met dezelfde oproep in de genoemde vier talen om de oproep kracht bij te zetten.

De beloning werd ruim twee weken geleden door Hi-Jet uitgeloofd, maar heeft tot nu toe nog geen bruikbare tips opgeleverd. “We hebben wekenlang vanuit de lucht en op de grond gezocht”, zegt Hi-Jet eigenaar, Jerrel van Embricqs. “Maar het gebied waarin het toestel kan liggen, is te groot om met de beperkte manschappen te zoeken. Daarom is het belangrijk dat de grondtroepen worden uitgebreid. Hoe meer mensen er zoeken, hoe groter de kans dat de helikopter en de jongens gevonden worden. De flyers zijn uitgeworpen boven de dorpen en goudmijnen Pusugrunu en Kwaku Gron. Volgens onze analyses is de kans het grootst dat de helikopter zich in dat gebied bevindt”, zegt de eigenaar van Hi-Jet.

De vader van de piloot, Winston van Embricqs, hoopt dat de beloning mensen een extra zetje geeft om te helpen bij het terugvinden van zijn zoon en diens collega. “Veel Surinamers kennen het bos en vertoeven er graag. Het is nu vakantie en het zou geweldig zijn wanneer ze, aangemoedigd door de beloning, hun liefde voor het binnenland willen combineren met het zoeken naar onze jongens en hun toestel”, zegt Winston van Embricqs. “Donavan heeft in zijn carrière als helikopterpiloot meer dan vijfhonderd reddingsvluchten uitgevoerd in Suriname. Nu zijn het Don en Noy die hulp nodig hebben. We hopen daarom dat de zoektocht een missie wordt van de Surinaamse gemeenschap.” Mensen die willen helpen met zoeken, kunnen informatie over het gebied inwinnen bij Hi-Jet.

More
articles