Kabinet Bouterse-Adhin compleet

Met de beëdiging vanmorgen van Soeharto Moestadja als minister van Arbeid, Technologie en Milieu (ATM) en Joan Dogojo als bewindsvrouw voor Welzijn (voorheen Sociale Zaken en Volkshuisvesting), is het ministersteam van president Desiré Bouterse en vicepresident Aswhin Adhin compleet. Na de beëdigingsceremonie in het perscentrum van het Kabinet van de President, heeft Moestadja het ministerie overgenomen van collega Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer), die sinds het aantreden van het nieuwe kabinet waarnam, terwijl Dogojo overnam van Sieglien Burleson die ook de scepter zwaait op Handel en Industrie.
Na de beëdigingen zei Bouterse dat iedereen er verzekerd van mag zijn dat zijn ministersteam een goede job zal klaren, hoewel hij nu al weet dat het niet van een leien dakje zal gaan.
Met de terugkeer van Moestadja, die halverwege de vorige regering met het vertrek van de PL uit de coalitie was ge-stapt, is er volgens de president een veteraan bij gehaald.
“We hebben uw ervaring nodig”, zei hij tegen de vroegere minister van Binnenlandse Zaken. Moestadja is gereed om weer aan de slag te gaan. De partijtopper raakte in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei in aanvaring met PL-voorzitter Paul Somohardjo. Hij keerde vervolgens de partij de rug toe en streek neer bij de tot dan rivaliserende NDP. Moestadja: “Er is een beleid uitgezet en waar nodig zullen we verder ermee gaan en waar er zaken mankeren, maken we het compleet.”
“Het ministerie heeft een belangrijke rol als het gaat om welzijn en welvaart. ATM moet er voor gaan zorgen dat de omstandigheden van de arbeiders goed zijn”, aldus Moestadja.

door Ivan Summerville

More
articles