Minister Peneux presenteert vrouwenteam

“Wio wroko”. Dat is de duidelijke boodschap van onderwijs minister Robert Peneux bij de presentatie van zijn nieuwe diensthoofden, coördinator, waarnemend directeur en onderdirecteur. Vandaag werd op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) een team bestaande uit zeven vrouwen voorgesteld dat het ministerie naar een hoger niveau moet helpen tillen.

De gewezen secretaris op het departement van Onderwijs, Natasja Bennanon ,is de nieuwe waarnemend directeur van Onderwijs. De nieuwe onderdirecteur is Muriël Hoepel. Naast de directeur en onderdirecteur werd Sherida Zaalman-Bergraaf voorgesteld als het hoofd Inspectie VOJ. Marjori Brondenstein is onderwijscoördinator en mutator Basisonderwijs, terwijl Lydia Hewitt-Austin het hoofd van Bureau Basisonderwijs is geworden. Ook het hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs Junioren is een vrouw, namelijk Inez HendrieLeisberg, Lisette Slengard-Gravenberchis verheven tot waarnemend hoofd Inspectie Basisonderwijs.

Peneux gelooft dat deze personen een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de gestelde doelen. “De afgelopen periode zijn er op het ministerie van Onderwijs veel mensen geweest op verschillende posities. De mannen hebben het goed gedaan, maar wanneer we praten over genderbeleid is het belangrijk dat vrouwen naar voren geschoven worden die over de capaciteiten beschikken om leiding aan een directoraat te geven en de beleidsvoornemens ondersteunen.”

De minister zegt ook dat hij voor elk van de naar voren geschoven vrouwen respect heeften dat geen van hen via de achterdeur is gaan slijmen om een functie. Het gaat om vrouwen die zijn voorgedragen op basis van hun manier van werken en het feit dat ze allemaal door het ministerie gedragen worden.

door Ivan Summerville

More
articles