Nationaal Leger start met schietoefeningen

Het Nationaal Leger zal van 07 september tot en met 04 november 2015 aan de opleiding gerelateerde schietoefeningen houden. Deze schietoefeningen zullen met tussenpozen worden uitgevoerd op de schietbanen van de Ayoko Kazerne (Bosbivak) en op de gevechtsbanen in de OP-savanne. Ook zal in deze periode in het Tapoeripa gebied worden geschoten, en wel op de Saramaccarivier; 500 meter vóór Hill 33 en 500 meter erna.

Verder zullen er daaropvolgend gezamenlijke oefeningen met het Franse leger worden gehouden en wel in de periode 2 tot en met 13 november 2015 en van 27 november tot en met 10 december. Deze oefeningen zullen worden uitgevoerd te Ayoko Kazerne en OP-savanne. Het gaat hier om reguliere oefeningen die worden gehouden in het kader van de bestaande samenwerking met de strijdkrachten van de Republiek Frankrijk, gestationeerd in Frans Guyana.

Nadrukkelijk wordt vermeld dat de oefeningen op de aangeduide schietlocaties zullen plaatsvinden en niet op openbare plaatsen. De oefengebieden zijn afgebakend met waarschuwingsborden met de aanduiding ‘Militair Schietterrein’. Een rode vlag bij de borden zal aanduiden dat er schietoefeningen aan de gang zijn. Als voorzorgsmaatregel worden de gebieden en omgeving verkend, voordat tot de schietoefeningen wordt overgegaan. Vermeldenswaard is verder, dat de toegangsplaatsen tot deze gebieden tijdens de oefeningen zullen worden bewaakt. Het publiek in de omgeving van de oefenlocaties wordt gevraagd de plaatselijke aanwijzingen stipt op te volgen.

More
articles