Korpschef per 1 januari directeur operationele zaken JusPol

Korpschef  Humprey Tjin Liep Shie wordt met ingang van 1 januari 2016 de eerste directeur van het directoraat Operationele Zaken van het ministerie van Justitie en Politie. Dat vertelde de korpschef op de vraag van De West wat hij na zijn vervroegd pensioen van plan is te doen. Het directoraat Operationele Zaken, zal de minister moeten ondersteunen in het formuleren van het politioneel beleid en het coördineren van de operationele diensten, zoals de politie, brandweer, delinquentenzorg. Voor nu ligt er al een concept klaar over hoe het directoraat zal moeten fungeren. Tjin Liep Shie zegt dat hij de nieuwe minister, die volgens hem veel progressieve ideeën heeft graag wil ondersteunen. Hoewel hij vanaf 6 juni 2016 pensioengerechtigd is, zal hij als directeur minimaal een jaar lang de minister ondersteunen op het nieuwe directoraat Operationele Zaken.

Agnes Daniels thans waarnemend korpschef, zal Tjin Liep Shie opvolgen als  korpschef van Justitie en Politie, dit op voordracht van Tjin Liep Shie. Daniel is ingenomen met het feit dat ze voorgedragen is om deze functie te bekleden: “Dit geeft aan dat de korpschef mijn kennis, kunde en kwaliteiten waardeert en er van overtuigd is dat ik in staat zal zijn om het korps te leiden.” Volgens Daniel zal het niet moeilijk zijn om het roer van Tjin Liep Shie over te nemen, daar zij vaak bij afwezigheid van de korpschef heeft waargenomen. “Ik zit ook al een aantal jaren in de absolute top van de politie, ik ben dus bekend met de totstandkoming van het te voeren beleid en het proces ervan”, aldus Agnes Daniel.

De directeur van het directoraat Justitiële Zaken wordt de huidige directeur van Justitie en Politie, Inez Huijzen –Sedney

More
articles