Groene rijkdom Suriname inspiratie voor 94GreenTV

foto: Johan de Randamie)

Wat acht jaar geleden als ideologie begon, wordt vanaf 7 september werkelijkheid. 94GreenTV is een feit. Vandaag was de soft launch van het bedrijf in Sukru Oso aan de Cornelis Jongbawstraat. “Na twee succesvolle proefuitzendingen zijn wij klaar om van start te gaan”, zei Gilberto Krieger, directeur en bedenker van 94GreenTV.

Met groen als de rode draad bij alles wat zij doen, wil Krieger het nieuwe mediaportaal worden voor Suriname. Als inspiratiebron voor alle programma’s noemt hij de ‘groene rijkdom’ van Suriname. De naam van het medium is ontleend aan het percentage aan bos in het land.

Via 94GreenTV moet de samenleving kennis maken met die ‘groene rijkdom’. “Pas als mensen weten wat er is, kan het bewustwordingsproces op gang komen dat een gedragsverandering teweeg zal brengen. Uiteindelijk zullen de kijkers zich betrokken voelen om een bijdrage te leveren”, schetst Krieger.

De programmering van het nieuwe medium start op kanaal 12.4 van ATV (Telesur).

“We gaan voor een gezonde balans, dus een breed scala aan programma’s voor een grote doelgroep”, stelt de mediabaas die ook streeft naar een eigen digitaal kanaal. Het overgrote deel, 80%, van de programma’s, zijn producties van eigen bodem, maar 20% zal afkomstig zijn uit het buitenland. Piraterij is voor Krieger geen optie. Het belangrijkste voor hem is samenwerken. “Wij willen samenwerken met een ieder die een groen hart heeft en begrijpt waar het over gaat”, zei hij. De vraag is: bekent Suriname kleur?

More
articles