Minister Abdoelgafoer vordert laptops inactief personeel terug

Er waren ruim 15 tot 20 laptops in bezit van enkele inactieve ambtenaren. We weten in welke situatie we zijn, dus we moeten roeien met de riemen die we hebben. Vandaar dat we het besluit genomen hebben om de laptops terug te vorderen. Dit zei minister Faizel Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken vanmorgen tijdens een kennismakingsbezoek aan de afdeling van het onder directoraat Onderzoek, Informatie en Documentatie op het SOSIS-complex.

De bewindsman zegt dat er meer maatregelen volgen tegen medewerkers die werkattributen niet effectief gebruiken. “We moeten als ministerie helpen een bijdrage te leveren om de verspilling tegen te gaan. Het blijkt ook dat mensen aan het werk komen, maar zich niet bezighouden met hun werk, een deel van het personeel zit gewoon onder een boom, maar zij worden aan het eind van de maand net als elke andere ambtenaar die wel hard werkt, betaald.”

Volgens Abdoelgafoer zal hier een eind aankomen: “Ik kan u verzekeren dat u binnen een niet al te lange tijd een verandering zult merken.” Hij zegt er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat het personeel ingezet wordt voor de werkzaamheden waarvoor zij in dienst is genomen.

Een andere maatregel die de bewindsman zal treffen, is dat bepaalde medewerkers voortaan minder brandstof zullen krijgen voor hun dienstauto. Volgens de minister is hij al bezig te onderzoeken of er geen sprake is van een overmatig brandstofgebruik. Hij wil voorkomen dat er aan de ene kant sprake is van verspilling, terwijl er aan de andere kant afdelingen zonder voertuigen zitten.

De minister is gisteren begonnen aan een kennismakingsronde langs de verschillende afdelingen van zijn departement. Volgens vertegenwoordigers van de afdeling Onderzoek, Informatie en Documentatie, is deze afdeling vrij onbekend bij het publiek. “Men kijkt vreemd op als we zeggen dat we als afdeling deel uitmaken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Geef ons de mogelijkheid om zaken vast te leggen, zodat men altijd bij ons terecht kan voor informatie. We hebben zelfs een bibliotheek, maar men weet dat niet”, aldus een medewerker tegen de minister.

More
articles