Justitia Pietas Fides MMDCCCXLVI

– Chinees vergrijp. Het zat er al levensgevaarlijk aan te komen. Eerstens de band stevig oppompen en dan op geijkt punt/moment, langzaam en vervolgens versneld laten leeglopen. Inferieure export materialen/goederen aan weinig kwaliteitsnormen ge-/verbonden, kunnen straks mede als onderdeelloze kloonexemplaren en/of geaccumuleerde milieuverontreinigingselementen worden aangezien. Hopelijk zal ‘het Westen’ zich niet doen meeslepen en in de hekgolf daarvan, een groot aantal ongelukkiger te maken landen, in al moeizamer ontwikkelingsprocessen verwikkeld doen verzuipen. Beursinstortings-gevaar? De Chinese beurzen zetten maandag de neergang van vorige week onverminderd voort. De beurs van Shanghai sloot 8,5 procent lager, het grootste verlies sinds februari 2007. De beurs van Hongkong verliest 5 procent, de beurs van Tokio leverde meer dan 4,5 procent in. Vorige week leidden de Chinese koersdalingen ook al tot dieprode cijfers op de beurzen in Europa en de Verenigde Staten. Het verlies op de Europese beurzen wordt ingegeven door angst. Beleggers in en buiten China, maken zich grote zorgen over de vertraging van de economische groei daar en zijn bang dat die overslaat naar Europa, de Verenigde Staten en Japan. Minder Chinese groei raakt de hele wereldhandel. En daarmee ook het bedrijfsleven. Zo wordt ook in andere landen de economische groei ondermijnd. Minder economische groei betekent ook minder vraag naar grondstoffen, waardoor er druk staat op de grondstoffenprijzen, zoals koper, ijzererts en olie. De Brent-olieprijs is gezakt naar 43 dollar voor een vat, de Amerikaanse ruwe olie kost zelfs minder dan 40 dollar per vat. Het grootste koersverlies in de AEX (Amsterdam) is voor grondstoffenbedrijven, zoals staalbedrijf Arcelor Mittal met meer dan 9 procent en oliereus Shell met ruim 6 procent. De neergang van de Chinese beurs zette twee maanden geleden in. De beurskoersen waren in een jaar tijd met meer dan 130 procent opgelopen, sinds begin dit jaar met 60 procent. De daling was mogelijk nog harder. Vorige week verloor de beurs een vijfde van zijn waarde. De zware koersverliezen betekenen voor beleggers, verzekeraars en pensioenfondsen een flinke aderlating. Met name bij de pensioenfondsen die worstelen met hun dekkingsgraad, slaan de aandelenverliezen gaten en dat kan gevolgen hebben voor de premies en de pensioenuitkeringen.

– Baboeram. Gegeven het feit, dat Dew Baboeram in toenemende mate is verzand/ondergedompeld in virale aanvallen, geparenteerd met kolieken van infantiliteit en het al weinig aanwezige respect voor zijn tegenstanders ziekelijk aan het afkalven is, zal nog maar weinig of helemaal geen aandacht worden besteed aan de importdwingeland/-querulant die altijd al niet anders dan op ‘persoonlijke glorie’ uit was/is. Zijn gefingeerde uithuilzaakjes en daaropvolgend herhaalde provocaties, moet een enkele website dan maar dwangmatig blijven verslaan. Echter zonde…, van: – ruimte/geest/mediumintegriteit/energie.http://www.nu.nl/gezondheid/4112205/huilen-heeft-positief-effect-stemming.html http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/

– Suïcidaal vreemd gaan. Soms gaan mensen in staande opwelling verkerend, in het dagelijkse leven minder reële verbintenissen aan. Maar tegenwoordig ook enigszins virtueel, in een IT-era die uiteindelijk nog fataal kunnen worden aangetikt. Bovenstaand heeft men daarvan een levendig exemplaar waar te nemen. http://www.nu.nl/buitenland/4112192/twee-klanten-ashley-madinson-plegen-zelfmoord.html http://nos.nl/op3/artikel/2053758-twee-zelfmoorden-naar-aanleiding-van-ashley-madison.html

– Brandstof NL. De prijs van een liter Euro95 gaat in NL, net zoals in Januari 2015, richting de 1,55 Euro per liter. Het laagste punt in de afgelopen vier jaar. Dat laat het consumentencollectief UnitedConsumers op de maandag weten. Op dit moment staat de gemiddelde landelijke adviesprijs op 1,647 Euro. Maar door de dalende olieprijs is het aannemelijker, dat tanken aan de pomp de komende weken steeds goedkoper wordt, volgens de UnitedConsumers-woordvoerder. Zien wat voor gein er hier te lande, met de olie-/brandstofprijs zal worden uitgehaald. Overwegende, een kunstmatig verhoogde ‘government take’ om enigszins goed te maken wat de regering Bouterse-I in vijf jaren tijd allemaal aan volksvermogen, energie en toegevoegde waarden verspilde.

– Gevaarlijke gein. Een Australische vrouw heeft tien jaar lang onschuldig in de gevangenis gezeten, omdat ‘een agent’ het niet kon verkroppen dat ze hem had ‘afgewezen’. Hij vervalste bewijs en wist uiteindelijk haar veroordeeld te krijgen. Een rechter besloot op de maandag, dat de vrouw 2,3 miljoen Australische dollar schadevergoeding krijgt. Omgerekend is dat 1,4 miljoen Euro. Hoeveel zullen familieleden en andere getroffenen in Suriname en daarbuiten krijgen…, na valselijk beschuldigd te zijn, door het compleet ontspoorde ‘militair-/burgerregiem’ van 1980 en volgende jaren? Oh…, jazeker!

– Costa Rica. Een groep ingezeten ‘Surinamers’, heeft ofschoon bekend te zijn met de lokale wetten en het gezag van de Grond-/moederwet…, de Republiek Suriname bij een ‘internationaal hof’ aangeklaagd. Vordering ingediend met aanvullende eis, een ongehoord groot landsgebiedsdeel aan de Marowijnerivier, tot etnische enclave te doen verklaren. Daarbij heeft men niet geschroomd, hele en halve onwaarheden/leugens aan het Hof in Costa Rica te presenteren. Wat in landen met een of twee bevolkingsgroepen heel misschien ‘kan werken/functioneren’, zal in de Republiek Suriname nimmer gegrond ofwel grondig kunnen/mogen aarden. Maar men blijft zich op nochtans verzonnen beeldvormingen blindstaren en hoogstgevaarlijk spel initiëren. De Grondwet van de Republiek Suriname, bij referendum in 1987 opnieuw tot stand gekomen en geaccepteerd door overweldigende meerderheid van alle volksdelen in ons land aanwezig (!), geeft vierkant en onomstotelijk weer, dat iedere Surinamer of ingezetene voor ‘de wet en het recht’ gelijk is geschakeld/-steld. En niet andersom. Wie de Grondwet aanstotelijk tracht te schenden…, komt uiteindelijk ‘de Staat’ en al zijn machtstructuren op een goede dag, ook ‘verdragsmatig’ wel weer eens een keertje tegen.

– Deurwaardersparadijs. Ruim een op de vijf oud-studenten in Nederland die een studieschuld moet afbetalen, heeft een betalingsachterstand. Van die wanbetalers krijgt tweederde met een deurwaarder te maken. Voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die de studieleningen verstrekt, zijn 32.000 studenten die geld leenden onvindbaar. Zij moeten in totaal 88 miljoen euro terugbetalen. Dat meldt NOS.nl op basis van cijfers van het ministerie van Onderwijs. Bijna 600.000 oud-studenten moeten een studielening terugbetalen. Van hen hebben ruim 120.000 een betalingsachterstand. Dat zijn er bijna 30 procent meer dan drie jaar geleden, maar het aantal oud-studenten dat moet aflossen is in die tijd ongeveer even hard gestegen. Met ingang van het nieuwe studiejaar krijgen studenten geen basisbeurs meer, maar kunnen ze dit geld gaan lenen. In een reactie zei onderwijsminister Jet Bussemaker dat ze niet verwacht dat dit leenstelsel leidt tot meer wanbetalers. Oud-studenten die even wat krap zitten, hoeven dan minder terug te betalen. Studenten die naar het buitenland zijn uitgeweken en zogeheten niet vindbaar blijken, worden opgespoord. Hoe…? Dat liet de bewindvoerder nog net niet weten. http://nos.nl/l/836988 http://nos.nl/l/836848 http://nos.nl/op3/artikel/2053601-hoe-voorkom-je-een-betalingsachterstand-bij-duo.html

– ‘Wanted’. De Rijksrecherche in Nederland is op zoek naar ‘een specifieke getuige’, in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de uit Aruba afkomstige arrestant Mitch Henriquez. Justitie vermoedt inmiddels, dat de getuige bruikbaar beeldmateriaal heeft van het fatale incident. Dinsdagavond worden er bewerkte beelden vertoond, in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’, waarop de bedoelde getuige te zien is. Ook op de Antillen, Aruba en Suriname zijn die beelden dinsdagavond zichtbaar. De getuige zal echter niet herkenbaar zijn, op de aan ‘Opsporing Verzocht’ beschikbaar gestelde beelden. Henriquez werd eind Juni 2015 in het Zuiderpark van Den Haag hardhandig gearresteerd en overleed. Het Openbaar Ministerie verklaarde vier dagen na zijn dood, dat het aannemelijk is dat Henriquez is overleden door zuurstofgebrek. Waarschijnlijk veroorzaakt door het politieoptreden. Vijf agenten die de Arubaanse man oppakten worden verdacht van betrokkenheid bij zijn dood en zijn geschorst. De dood van Henriquez, leidde kort na zijn dood tot rellen in de Schilderswijk. Het was meerdere nachten onrustig en de politie arresteerde honderden relschoppers, van wie een aantal werd veroordeeld. Ze hoorden voorwaardelijke celstraffen.

– Prijsstijgingen/inflatie. Absurde prijsstijgingen doen zich in Suriname midden 2015 voor. Sommige consumentenproducten/-tarieven stegen zelf met 90-100%. Voor meer: http://www.statistics-suriname.org/

– Inderdaad. In het Staatsbesluit van 25 november 1975 (S.B. 1975 no. 1), is de uitgifte van het Staatsblad wettelijk geregeld. Bij wetswijziging zal een elektronische weergave, in naaste toekomst ook beschikbaar zijn.

Justitia Pietas Fides MMDCCCXLVI

More
articles